MENÜ

Ömer Faruk Yurtseven'den olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır!

Fenerbahçe'den genç yaşta ayrılan ardından da Amerika'nın yolunu tutan ve Miami ile bu sezon NBA Finalleri'ne kadar yükselen Ömer Faruk Yurtseven, FANATİK'e konuştu. İtalya'da Milli Takım kampında yer alan 25 yaşındaki basketbolcu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yurtseven'in özellikle Cedi Osman, Ergin Ataman ve Obradovic ile ilgili sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Ömer Faruk Yurtseven'den olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır!

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 12-20 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda ter dökecek. Tarihimiz açısından oldukça önem arz eden turnuva öncesi Ergin Ataman önderliğinde milliler İtalya'da kampa girdi.

Haberin Devamı

OLAY YAZI! İŞTE GÜNDEM YARATAN KONU

ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR

Milli Takım'ın uzun rotasyonunda önemli bir yere sahip olacak olan ve bu sezonda da NBA'de Utah Jazz forması giyecek olan Ömer Faruk Yurtseven, FANATİK'e konuştu. Genç basketbolcu hem milli takımın olimpiyat mücadelesi hakkında konuşurken, geçmişte Ergin Ataman ile yaşadıkları sorunu ve Fenerbahçe döneminde Obradovic'le arasında geçenleri tüm samimiyetiyle anlattı.

25 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe'den erken ayrılmasına ilişkin olarak Sırp koç Obradovic ile ilgili flaş sözlere imza attı.

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

Ömer Faruk Yurtseven'in gündeme damga vuran röportajı şu şekilde;

'ASLA RAKİPLERİMİZİ KÜÇÜMSEMİYORUZ'

Olimpiyat Elemeleri'nde kritik maçlara çıkacağız. İzlanda, Bulgaristan ve Ukrayna ile oynayacağız. Öncelikle rakipleri değerlendirir misin?

Haberin Devamı

Bu gruptan çıkmamamız için hiçbir sebep yok. Asla rakiplerimizi küçümsemiyoruz. Kendi elimizde olan bir durum nedeniyle böyle düşünüyorum. Milli Takım'ın en zor aşamalarından biri kısa süre içerisinde bir araya gelip, takım uyumunu sağlayabilmek. Bunu da şimdiden Ştalya kampında yapmaya başladık. Hazırlık maçları da bu süreçte bize çok yardımcı olacak. Açıkçası maçların da bizim açımızdan eğlenceli geçeceğini düşünüyorum. Kazanacağımızdan yana herhangi bir tereddütüm yok asla. Bu da hem kendime hem de takıma olan özgüvenimden geliyor.

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

'MİLLİ TAKIM VAZGEÇİLMEZDİR'

Yıllarca da tartışma konusu olan ve günümüzde de bunun bir örneğini yaşadığımız NBA oyuncularının milli takımlara gelmeme tercihini nasıl değerlendiriyorsun? Sonuçta buna yakın bir durum geçen sene sen de yaşadın.

Milli takım forması asla vazgeçilemez ve değeri çok büyük. Şu anda hangi sebepten ötürü kimin gelmediğini bilmiyorum.
Ailevi ya da büyük bir problem varsa bir yandan baktığımızda onu da yargılamak doğru olmayabilir. Çok olağanüstü bir durum olması gerekiyor ki, gelememiş olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta benim de geçen sene olağanüstü bir durum oldu ve ben de gelemedim. Zaten neden gelip oynamak istemeyeyim özellikle de herkes burada olmak isterken? Buradaki herkes de elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkesin gelmesi gerekiyor tabi.

Haberin Devamı

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

*Ömer Faruk Yurtseven milli takım kampından sorularımızı yanıtladı. 

'MİLLİ TAKIM İLE NBA KARŞILAŞTIRILAMAZ'

NBA çok yorucu bir macera kesinlikle. Hem maç sayısı hem de seyahatler açısından bakıldığında yoğun bir sezon dönemi geçiriliyor. Ancak milli takım da bizim hassas noktamız diyebiliriz. Son örnek olarak Alperen Şengün de karar değiştirdi ve kampa katılma kararı aldı. Bu konuda ne düşünüyorsun?

İlk başta Milli Takımı, NBA ile karşılaştırmak olmaz. Örneğin ben bu sezon Miami ile 108 maç civarı oynadım. Evet sezonun çetin geçtiğini söyleyebiliriz. Alperen için de baktığımızda onun için de zor bir karar demek yanlış olmaz. Sonuçta o da benim arkadaşım ve kendi tercihi. Bu soruya en güzel yanıtı kendisi verebilir aslında. Sonuçta onun için de olağanüstü durumda verilmiş bir karar oldu. Ama eminim onun da gönlünde milli takım vardır.

'ERGİN HOCAMLA O DÖNEM ARAMIZDA İLETİŞİM KOPUKLUĞU OLDU'

Ergin Ataman ile geçen sene milli takıma gelmemen konusunda bir tartışma yaşandı. Özellikle koç tarafından oldukça sert ifadeler geldi ve şimdi milli takımdasın yeniden. Süreçte neler yaşandı ve aranızda iletişim kopuluğu yaşandı diyebilir miyiz?

Haberin Devamı

Ben o dönemde sosyal medya üzerinden durumu açıklayan bir mesaj paylaşmıştım zaten. Orada da belirttiğim gibi yeniden geleceğimi de söyledim ve buradayım. O zaman şartlar baya zorluydu diyebilirim. Sakatlığın da işin içinde olduğu farklı etkenler vardı. Bugün her şey daha güzel sonuçta. Ergin hocamla dediğiniz gibi o dönemde bir iletişim kopukluğu yaşadık. Hatta ilk başlarda iletişim bile olmadı diyebilirim. Şu an en ufak sorunumuz yok. Kendisine saygım büyük. Dünyanın hatr-ı sayılır hocalarından biri. Şu anda herhangi bozukluk yok aramızda. Bu sezon da beraber büyük bir başarıya imza atacağız.

ERGİN ATAMAN ÖNCEDEN UYARMIŞTI!

'SİNERJİYİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM'

Bu dönemde oluşan jenerasyonumuzu nasıl değerlendiriyorsun?

Benim o açıdan özgüvenim yüksek. Açıkçası beklentim takımdan çok yüksek. Hepimiz için bir rüya var. Olimpiyatlara katılmak ve başarı sağlamak istiyoruz. Bu takımla beraber başarmak istiyoruz. Bana göre de biz dünyanın önemli ekollerinden biriyiz. Bunu haritaya ve akıllara koymak da bizim işimiz. Takımımızda her biri de inanılmaz oyuncular. Yeteneklerin bir araya gelerek bir sinerji oluşturması da bizim elimizde. Sonuçta herkes ayrı olursa bir yumruk oluşturmaz. Sinerjiyi oluşturmamız lazım. Takımımızdaki oyuncuları NBA'de bir takıma koyduğumuzda iş yapar bakıldığında. Herkesin farklı bir gücü var. Onları ortaya çıkartacak olan da Ergin hoca. 'Avangers' (Yenilmezler) gibi bir takım olabiliriz.

Haberin Devamı

'ERGİN ATAMAN'IN TEK ODAĞI BAŞARI'

Ergin Ataman'ı senin gözünden nasıl değerlendirirsin? Sence nasıl biri?

Sonuçta biz sürekli sahada bir aradayız. Saha dışında nasıl biri çok bilmiyorum ama parkede gördüğüm o azimli karakter ve başarıya odaklanmış biri. Tek odağı başarı diyebiliriz. Benim de karakterim aynı diyebiliriz. Azimli ve kazanma hırsı yüksek biriyimdir. NBA'de tutunmamın ve bugünlere gelmemde bu özelliğimin etkisi olduğunu da söyleyebilirim. Hayatının merkezinde basketbol var. Bu durum da herkese tek odaklı olması konusunda yardımcı oluyor.

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

'ARTIK SÜREYE İHTİYACIM VAR'

Bu sezon NBA'de Utah Jazz ile yoluna devam edeceksin. Hem tercih nedenin hem de hedeflerin neler?

NBA'de artık çaylaklık döneminden geçtim. Kendi CV'imi oluşturdum. Konferasn şampiyonluğum var. Ondan önce de konferans finaline çıktık. Artık süre almanın vakti geldi. Bunun için Utah'ın en uygun yer olduğunu düşünüyorum. Takımını ileride tutmak isteyen ve hedefleri olan Will Hardy var. Danny Ainge gibi başlarında her şeyi yöneten bir beyin var. Bu isimlerin altında çalışmanın yüzde 200 verimli olacağına eminim. Artık ihtiyacım olan süre almak. Burada da o şansın geleceğini düşünüyorum. Miami'deyken de Utah'ı izliyordum zaten. Çoğunlukla Lauri Markkanen ve Walker Kessler'den dolayı. Onların bulunduğu bir takımın parçası olmak bence çok iyi olacak.

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

'BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANSTI'

Erik Spoelstra ile çalıştın. Miami kendisi ekol yaratmış bir isim. Nasıl tecrübeler edindin?

Benim için inanılmaz bir deneyimdi. O kültürün bir parçası olmak, Jimmy Butler'ın o hırsını görmek, Udonis'in liderliğini tecrübe etmek; Bunlar heresin her gün görebileceği ve bir şeyler koaparabileceği insalar değil. Büyük bir şans benim açımdan ve hepsi bana bir şeyler kattı. Miami de o NBA ekollerinden biri. Spoelstra da bu kültürü başlatmış ve geliştirenlerden. Şu anda NBA'in en iyi koçlarından biri diyebileceğimiz seviyede. Zaten draft olmayan oyuncuları yetiştirmekle ünlendi. Diğer takımlara gittiklerinde bu ekolden çıkan her isme büyük saygı besleniyor. Tabi bunların hepsini bir araya koymak yine oyuncunun elinde. Sonuçta bunu kullanamayan oyuncular da oldu. Erik Spoelstra'yı anlatmak çok uzun sürer. Belki de 100'den fazla hikaye çıkar ortaya. Ben de şu ana kadar kolay hocalarla çalışmadım hiç. Her biri de bana bir şekilde katkı sağladı. Hepsi pozitif bir deneyim benim için.

FENERBAHÇE'YE GERİ DÖNÜŞ SİNYALİ

Yakın zamanda 'Fenerbahçe içimde uktedir' diye. Eğer Avrupa'ya geri dönüş ihtimalin olursa seni yeniden Fenerbahçe formasıyla görebilir miyiz?

Ben gönülden gelen bir açıklama yaptım. İstanbul'da kendi evime döndüğümde hikayenin başladığı yerde sonlandırmak isterim. Kendime koyduğum hedefleri yaptıktan sonra kesinlikle yolun sonunda yapmak istediğim bir şey diyebilirim.

'GERÇEKLER ELBET ORTAYA ÇIKACAKTIR'

Fenerbahçe döneminde Obradovic ile ciddi bir sorun yaşadın. Hatta iki taraftan da oldukça sert açıklamalar geldi. Bu konuda neler söylemek istersin? O dönemde neler yaşandı?

Bu durumlar çok konuşuldu. Ben artık NBA'deyim kendisi Avrupa'da. Artık birbirimizden atmosferinden çıktık. Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Ben doğruları biliyorum ve zamanla ortaya çıkacağını da biliyorum. Bunu ben mi ortaya çıkartırım, yoksa kendiliğinden mi ortaya çıkar bilemem. Eninde sonunda çıkacak ama. O konu artık geçmişte kaldı.

OBRADOVIC'İN DİKKAT ÇEKEN O SÖZLERİ

'ASLA KEŞKE DEMEM'

Eğer Obradovic Fenerbahçe'nin o dönem başında olmasaydı, sen yine aynı kararı verir miydin? Yoksa kendine 1-2 sene daha Fenerbahçe'de oynayıp o şekilde gitme hedefi koyar mıydın?

Asla 'keşke' demem. Kararlar aldım ve her şeyin bir sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum. Bakıldığında 2 sene Miami'de oynadım, şu anda Utah oyuncusuyum. Hatta kariyerimde NBA şampiyonluğuna çok yaklaştık. Bunların hiçbirinin rastgele bir şeyin sonucunun olduğunu düşünmüyorum. Burada sonuçta bir yol var. Çok kişi gördük işte... Metecan, Avrupa'nın bir numaralı oyuncusuydu. Berk Uğurlu ve Ayberk Olmaz vardı önümüzde... O zamanların şartları çok farklıydı ve eğitim konusu da belirleyici faktörlerdendi. O zaman aklımda yapmam gereken bir liste vardı. O listeyi teker teker gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Bunu yapabilmek de hem zevkli hem gururlu hem de eğlenceli...

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

'KEŞKE JOKIC'LE DAHA FAZLA MAÇ YAPSAYDIK'

NBA'de kendine örnek aldığın isimler ve idollerin kimler?

Embiid, Jokic... Normal sezonlarda aynı rakiplerde 2-3 kez oynuyorduk. Geçen sezon Jokic ile 5 maçta karşılaştık. Keşke 7 maç falan olsa dedim. Embiid'in de dominantlığını çok seviyorum. Bu ikisi derim aktif oyuncular arasından.

'SHAQ, JORDAN'IN ÖNÜNDEYDİ'

Eski oyunculardan direkt aklıma Tim Duncan geliyor ama Shaq'ın da üstüne koyabileceğim birisi yok aslında. Tüm zamanların uzunlarını düşündüğümüzde en dominant isim diyebiliriz. Tabi oyun tarzı benden farklıydı ama o seviyede bir oyun tarzının yeniden başarılabileceğini düşünüyorum. İşte şimdi de yeni hayallerim var. Onun kenardan rekorunu kırdığımda 'bu çocuk kim' demesi bile ayrı bir gururdu. Hatta Shaq'ı, tam zamanların en iyisi şeklinde söyleyebilirim. Bana göre Jordan'ın da önünde. En dominant döneminde onun istatistiklerine kimsenin yaklaşabileceğini düşünmüyorum.

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

Ribaund mu, blok mu?

Ribaund.

'HERKESİN BU TAKIMA DESTEK VERMESİ GEREK'

Son olarak Milli Takım kampından basketbolseverlere neler söylemek istersin?

Biz inanıyoruz ve harika bir takımız. Herkesin bu takıma destek vermesini istiyorum. Bunu Sinan Erdem'de hissetmek çok iyi olacak. Hepimiz olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Yıldızlarla dolu bir takımız. Büyük bir başarı da bizi bekliyor. Ergin hocanın da bu takımı bir araya getirip o gücü göstermesindeki en önemli güç olduğunu düşünüyorum. O desteği hissetmek ve görmek çok iyi olacak. Bu konuda da çok heyecanlıyım.

Mehmet Caner Kolağasıgil / FANATİK ÖZEL

Ömer Faruk Yurtsevenden olay Cedi Osman ve Obradovic sözleri: Doğruların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

YORUM YAZ