MENÜ

Nesibe Aydın'da Efe Güven dönemi! 2 yıllık imza

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Nesibe Aydın Spor kulübü, başantrenörlük görevine Efe Güven'i getirildiğini açıkladı.

Nesibe Aydın'da Efe Güven dönemi! 2 yıllık imza

Kadınlar Süper Liginin, başarılı ekiplerinden Nesibe Aydın Spor Kulübü, A-Takım baş antrenörü görevine Efe Güven’i getirdi.

Haberin Devamı

Başkan Mirkan Aydın, kadın basketbolunun genç ve önemli isimlerinden Efe Güven’le anlaşmalarından dolayı heyecanlı olduklarını, Süper Ligin tek okul takımı olarak önümüzdeki döneme önemli hedeflerle başlayacaklarını ifade etti.

“Takımımız Süper Ligde yer aldığı dört sezondur, üçüncülük, dördüncülük ve çeyrek final dereceleri elde ederek Kadın Basketbolunun önemli markalarından biri haline geldi. Efe Hocamız, heyecanı ve başarı odaklı yapısı ile çok daha büyük başarılar elde etmemize vesile olacaktır. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle görüşlerini paylaştı.

Uzun yıllar, Galatasaray’da baş antrenörlük ve birçok farklı kademelerde önemli deneyimler yaşayan Efe Güven, Nesibe Aydın’da mücadeleye ve kaliteli oyuna odaklanan bir kadro ile önemli başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Efe Güven kimdir?

31 Ocak 1985 İstanbul doğumlu Efe Güven, sarı kırmızılı camianın içine ilk olarak 2006 yılında girdi. Yıldız kız ve genç kız takımlarının asistan antrenörü olarak başladığı koçluk kariyerinde ilk olarak 2011 yılında yıldız takım antrenörlüğüne yükselen Efe Güven, 2014 yılında yıldız takımı ile Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılında Ümit Milli Takım ’da asistan antrenörlük görevine getirildi. 2016 yılında genç takmıyla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Aynı yıl Galatasaray A Kadın Basketbol Takımının yardımcı koçluğuna getirildi.

2017-18 sezonunda A takım yardımcı antrenörü olarak EuroCup Women şampiyonluğu yaşarken başantrenörlüğünü yaptığı Galatasaray Gelişim takımı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu ve TKBL’ye çıktı. Görev aldığı altyapı yaş gruplarında birçok genç Türk oyuncuyu basketbola kazandıran Efe Güven, A takım seviyesinde çalışacağı genç oyuncularımızın gelişimini de her seviyede takip etmiş bir isim olarak dikkat çekti.

Efe Güven, 2018 yılında Galatasaray Kadın Basketbol Takımının başına geçti. 4 yıllık görev süresinin ardından Sarı-kırmızılı camiadan ayrıldı.

Nesibe Aydında Efe Güven dönemi 2 yıllık imza

YORUM YAZ