MENÜ

Ne yaptın J. R. Smith!

Son şampiyon Warriors’a evinde 51 sayı attı, Jordan’ı geçerek, rekor kırdı. LeBron, finalin ilk maçında Cavaliers’i da zafere taşımaya çok yaklaşmıştı ki, hafızalardan çıkmayacak hata mağlubiyeti getirdi. Bitime 4 saniye kala, skor 107-107’yken hücum ribaundunu alan J.R. Smith, potaya gitmek yerine vakit geçirmeyi tercih etti!

Ne yaptın J. R. Smith!

Doğu Konferansı Play-Off serisi boyunca inanılmaz bir basketbol ortaya koyan LeBron James’in üst üste 4. kez finalde karşılaşacakları Golden State Warriors karşısında göstereceği performansı da merak konusuydu. Ancak ‘Kral’ yine şaşırtmadı.

Oracle Arena’daki finalin ilk maçında 47 dakika sahada kalan süperyıldız, 51 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistle NBA finalleri tarihindeki en iyi performansı sergiledi.

En son 1993’te Jordan atmıştı

LeBron bu performansla, finallerde 50 sayı barajını geçen NBA tarihinin 6. oyuncusu olurken ayrıca tam 25 yıl sonra finallerde bu rakamı aşmayı başaran ilk basketbolcu unvanını da aldı. En son Michael Jordan 1993 finalinde 55 sayıya ulaşmıştı. Böylece 1970’ten bu yana sadece LeBron ve Jordan bir final maçında 50 sayı barajını geçmiş oldu.

Dramatik son

LeBron’un çabası da Cleveland Cavaliers’i maç boyunca galibiyete yakın tutmuştu. Taa ki, o tarihi hataya kadar. Bitime 4.7 saniye kala Cavaliers, Warriors karşısında 107- 106 gerideydi. George Hill’le serbest atış kazanan Cavs ilkini sayıya çevirdi ve durumu 107-107 eşitledi. Hill ikinci atışı kaçırdı ama J.R. Smith hücum ribaundu almıştı. Herkes potaya gitmesini beklerken, O, potaya sırtını döndü, boyalı alandan uzaklaşıp yarı sahaya kadar geldi. LeBron’un uyarısıyla dipteki Hill’e pas verse de zor çıkartılan şut isabet olmayınca, mücadele uzatmaya gitti. Son şampiyon Warriors uzatmayı fırsat bilip, maçı 124-114 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Seride ikinci maç, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 03.00’te başlayıp S Sport’tan naklen yayınlanacak.

'Birinin mola alacağını sandım'

Maç sonrası konuşan J.R. Smith, “Maçın berabere olduğunu biliyordum. Birinin mola alacağını düşündüm. Önde olduğumuz düşünseydim topu tutardım ve birinin bana faul yapmasını beklerdim” dedi. Cleveland Coachu Tyronn Lue ise “Skorun farkında değildi, bizim önde olduğumuzu sanıyordu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ