MENÜ

NCAA basketbolunun gözü Ankara'da olacak

Dünya basketbolunun en büyük organizasyonlarından biri olan NCAA’in yetenek avcılarının gözü Temmuz ayında Ankara’daki seçmelerde olacak.

NCAA basketbolunun gözü Ankara'da olacak

Bugüne kadar Türkiye’de NCAA Onaylı Showcase düzenlemeye tek yetkili UBA International’ın organizatörlüğünde, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri Ankara Güneş Prof. Dr. Rüştü Yüce Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Ankara Showcase 2017’de genç basketbolcular bir kez daha ABD’de burs kazanmak için yeteneklerini sergileyecekler.

2015’ten bu yana İstanbul ve İzmir’de dört kez düzenlediği showcase’ler ile genç basketbolculara NCAA heyecanını yaşatan UBA International’ın bu organizasyonu 100 kişilik kontenjanla sınırlı olacak. Kayıtların başladığı Showcase’de yer alacak koçlar ve gözlemciler ilerleyen günlerde açıklanacak.

EĞİTİMİNİ VE KARİYERİNİ ABD’DE SÜRDÜRME FIRSATI

NCAA’in kuralları gereği üniversite takımlarının ABD dışında oyuncu tarama süresi her yıl iki kez olmak üzere dokuz gün ile sınırlandırılıyor. Bugüne kadar Avrupa’da farklı ülkelerde yoğunlaşan oyuncu taramaları UBA International’ın çalışmaları aracılığıyla artık Türkiye’de de sürekli hale geldi. Dolayısıyla bu seçmelerde kendilerini ispatlayan sporcular ABD’deki lise veya üniversitelerde basketbol bursuyla hem sportif kariyerlerini hem de eğitim hayatlarını bir arada sürdürme ve yabancı dil öğrenme şansını yakalayabiliyor.

GÖZLER 29-30 TEMMUZ’DA ANKARA’DA OLACAK

29 ve 30 Temmuz tarihlerinde iki gün boyunca düzenlenecek seçmelere katılan sporcular takımlara ayrılarak en az iki, en fazla dört maçta oynayarak yeteneklerini sergileyecekler. Maçların aynı zamanda video kayıtları da alınacak.

29-30 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen Showcase’e, NCAA’de oynamış ve profesyonel basketbol kariyerine devam eden Deniz Kılıçlı ve Basketbol Süper Ligi’nde oynayan Jerry Johnson gibi oyuncuların yanı sıra İhsan Bayülken, Serhat Şehit ve İsmail Beleş gibi değerli koçlar ve milli takım koçlarının da katılımı oldu. Ayrıca ABD’den New Mexico State Asistan Koçu Marc Hsu da bizzat İstanbul’a gelerek Showcase’i yerinde takip etti. Ankara Showcase’de de sürpriz konuklar yer alacak.

14-21 yaş arası sporcuların katılacağı Ankara Showcase 2017 etkinliğinin başvuruları öncelikle NCAA resmi sayfası üzerinden profil oluşturarak gerçekleştirilebilecektir. Program, önemli bilgiler ve başvuru süreci için www.ubainternational.com.tr ziyaret edilebilir, ya da info@ubainternational.com.tr mail adresi ile 0544 358 47 28 numaralı telefondan daha fazla bilgi alınabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ