MENÜ

Monaco galibiyeti sonrası Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius: Çok çılgın bir 24 saat geçirdik

Turkish Airlines EuroLeague'in 14. haftasında sahasında ağırladığı Monaco'yu 86-74 mağlup eden Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius, süreç dolayısıyla çok çılgın bir 24 saat geçirdiğini ve bu sürede çok ciddi bir katkısının mümkün olmayacağını, çok şey değiştirmemeye çalıştığını belirtti.

Monaco galibiyeti sonrası Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius: Çok çılgın bir 24 saat geçirdik

Turkish Airlines EuroLeague'in 14. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Monaco'yu 86-74 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler'de ilk maçına çıkan Sarunas Jasikevicius, karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Bir Final Four takımını yenmeyi başardıklarını belirten Litvanyalı çalıştırıcı, "Takımı ve taraftarları tebrik ediyorum. Ayrıca hem taraftar hem de kulüp tarafından çok sıcak karşılandım. Teşekkür ediyorum. Maça çok büyük enerji ile başladık ve ilk yarı çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Çok yaratıcı atışlarımız vardı. Çok iyi şutörlerimiz var. Güzel şutlar buldular. Ribaunt konusunda da çok iyiydik. Bir Final Four takımını yenmiş olduk. Şimdi küçük küçük onun üzerine yeni fikirler ekleyerek, ilerlememiz gerekiyor. Çok tecrübeli ve çok iyi yönetilen bir takım devir aldım. Bu şekilde devam edeceğiz. Aslında tüm atışlarını atamadılar. Daha yaratıcılar. İkinci yarıda potamızda 29 sayı gördük. Bunun üzerine de inşa ederek, küçük küçük ilerlememiz gerekiyor. Önümüzde lig maçı var ve bu çok önemli. Buralarda iyi olmamız için Türkiye liginde de çok iyi olmamız gerekiyor. Çalışmamız ve kendimizi geliştirmemiz için çok iyi fırsat. Zalgiris bir play off takımı. Çok karakterli bir takım ve onlara karşı oynamak her zaman zordur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Monaco galibiyeti sonrası Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius: Çok çılgın bir 24 saat geçirdik

Bir takım olarak başarı elde edebilmelerinin önemine değinen Jasikevicius, "Şu ana kadar bu takımdan sadece üç oyuncu ile çalıştım. İzliyoruz, çalışıyoruz ve fikirler alıyoruz ama bunu gerçekten anlayabilmek için birlikte çalışmak ve savaşmak gerekiyor. Tabii ki herkesi geliştirmeyi çok isterim, gençlerden başlayarak. Onlar daha aç ve hevesli oluyorlar. Önemli olan bir takım olarak başarılı olabilmemiz" dedi.

Maç önünde ribauntlardaki durumları üzerine konuştuklarını belirten Sarunas Jasikevicius, şu ifadeleri kullandı:

Ribauntlarda rakamlarımızın iyi olmadığını konuştuk ve diğer takım bizden fazla şut atmamalıydı. Bunun üzerine çalıştık. Maçın başında Dyshawn bu konularda çok büyük katkıda bulundu. Hücum ribauntları sayesinde daha fazla topa sahip olma şansımız oldu.

Çok çılgın bir 24 saat geçirdiğini belirten Jasikevicius, "Şu an kayıp bir durumdayım. Asya’da mıyım, Avrupa’da mıyım? Çok çılgın bir 24 saat geçirdik. Bu kadar sürede çok ciddi bir katkım olması zor. Çok şey değiştirmemeye çalıştım çünkü yetenekli bir takımı devralmış oldum. Itoudis’in seviyesini zaten biliyorsunuz. Çok fazla değişiklik yapmadan küçük detaylar ekleyerek devam etmeyi amaçlıyorum. Çok çılgınca 24 saat olduğu için çok şeyi değiştirdiğimi söyleyemem. Sadece onların yoluna çıkmak ve engel olmak istemedim. Bazı konularda akışına bıraktım. Video izleyip bakacağız. Ciddi değişiklikler yapabilmem için uzun süre gerek. Hepsi çok tecrübeli oyuncular. Çok farklı antrenörler ve stillerle çalıştıkları için değişik hücum ve savunmaları biliyorlar. Adapte olabilmeyi de başarıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

 

Monaco galibiyeti sonrası Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius: Çok çılgın bir 24 saat geçirdik

YORUM YAZ