MENÜ

Miami Heat'li Meyers Leonard'tan ırkçılık skandalı

NBA'de Miami Heat forması giyen basketbolcu Meyers Leonard, büyük bir skandala imza attı. Video oyun oynarken canlı yayın açan Leonard, Yahudileri aşağılayan bir kelime kullandı. Yaşanan olayın ardından Miami Heat, Leonard'ı süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

Miami Heat'li Meyers Leonard'tan ırkçılık skandalı

NBA'de geçen sezon final oynayan Miami Heat'ı ABD'li uzunu Meyers Leonard, Call of Duty oynadığı sırada açtığı canlı yayında Yahudi karşıtı bir kelime kullandı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada kısa sürede yayılan bu durum sonrasında NBA soruşturma başlattı. Miami Heat, yaptığı açıklamada Leonard'ın süresiz olarak kadro dışı bırakıldığını ve soruşturma süresince NBA ile ortaklaşa çalışacağını duyurdu.

"Tamamen benim hatam"

Bu olayların ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Meyers Leonard, "Kullandığım kelime için çok üzgünüm. O sırada bu kelimenin anlamını tam bilmiyordum. Bu konudaki cahilliğim, Yahudileri aşağılamak için kullanılan bu kelimeyi kullanmam için bir bahane değil. Tamamen benim hatam. Ben böyle bir insan değilim. Takım arkadaşlarımdan, koçlarımdan, Miami Heat yönetiminden, kulüp bünyesinde çalışan herkesten, NBA'den ve bütün Yahudilerden özür dilerim. Bu olay sonrasında daha iyi bir insan olup hatamı telafi etmek için her şeyi yapacağıma söz veriyorum" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

YORUM YAZ