MENÜ

Krunoslav Simon'dan Ergin Ataman açıklaması!

Anadolu Efes'te 44 numaralı forması bu sezon emekli edilen Krunoslav Simon eski koçu Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile anlaşması üzerinde açıklamalarda bulundu.

Krunoslav Simon'dan Ergin Ataman açıklaması!

Türk Hava Yolları EuroLeague'de son iki sezonu şampiyonlukla tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes'te koç Ergin Ataman ile yol ayrımı gözüktü. Başarılı koç Yunan devi Panathinaikos BC ile 2 yıllık anlaşma sağlamıştı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes'te 2 defa EuroLeague şampiyonluğu kazanan ve bu sezon 44 numaralı forması kulüp tarafından emekliye ayrılarak onurlandırılan Hırvat oyuncu Krunoslav Simon, Ergin Ataman, Panathinaikos anlaşmasını Yunan medya organı SDNA'e değerlendirdi

"ERGİN ATAMAN OYUNCULARIN DEĞERİNİ KATLIYOR"

Anadolu Efes'in oyuncuların özelliklerini keşfedip onların potansiyelini ortaya çıkardığını vurgulayan Hırvat forvet "Micic 2. oyun kurucu olarak geldi. Ancak Ataman oyunu anlayan oyuncuları görmekten hoşlanıyor ve onlar hücumda akıllı oynadıklarında onlara bir şans veriyor. Efes'ten önce Micic, koç Jasikevicius ile Zalgiris Kaunas'taydı ve takımda fazla süre alamadı. O takımda Kevin Pangos ve Beno Udrich'in ardından 3 numaralı oyun kurucuydu. Ataman'ı onu bir lider konumuna getirip, kupa için yarışan bir takımın direksiyonuna koyduğu için takdir etmelisiniz" dedi.

Haberin Devamı

"ÇILGIN ŞUTLARDAN HOŞLANMIYOR'

Ergin Ataman'ın oyun stilini tanımlayan Simon, "Onun oyununun en önemli kısmı, takımının nasıl hücum ettiği. Doğru mesafeyi ve iyi şutların seçimini bulmanı istiyor. Ataman'ın oyun tarzı için en önemli oyuncular, top ellerinde olan oyuncular, yani oyun kurucular ve şutör guardlar. Çok fazla pick 'n roll oynuyor ve oyuncuların 'çılgın' şutlar atmasından pek hoşlanmıyor." dedi.

'AVRUPA'NIN EN İYİ KOÇLARINDAN'

Bu sezon takımdaki bazı yıldızlarla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen koçun oyuncu ilişkilerinin iyi olduğunu savunan Simon "Birlikte geçirdiğimiz 4,5 yılda oyuncularıyla arası iyi olan bir insan olduğunu gördüm. Fazla konuşmayan, katı ve basketbol felsefesine bağlı biri. Yaratıcı niteliklere sahip oyuncular için Avrupa'nın en iyi koçlarından biri olduğunu düşünüyorum. Benim tarzıma uydu, onun için oynamayı sevdim ve onun sisteminde iyi hissettim. Efes'teki ortak yolculuğumuz hakkında konuşmak gerecek olursa sadece güzel sözlerim var" dedi.

"OYUNCULARA ZOR DAVRANMIYOR"

"Oyuncularından çok şey istiyor ama onlara 'zor' davranmıyor. Onlara her zaman dinlenmeleri, maçlara hazırlanmaları için zaman veriyor. Onun için oynarken %100 vaziyette olmak çok önemli. Elbette bir sporcu her zaman bireysel antrenman yapabilir. Ataman bazı eski Yugoslav antrenörlerinin yaptığı gibi sizi sınırlarınızı zorlamaz. Antrenmanları her zaman kısa ve zor olur. Neyse, çoğu zaman maçlarımız oluyor. O sizin üzerinizde çok fazla baskı kuracak, oyuncuları öldürecek veya sakatlıklara neden olacak bir baş antrenör değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BİRİNCİ SINIF BİR OYUN KURUCU ALACAKTIR"

Panathianikos'un EuroLeague'in köklü ekiplerinden olduğunu vurgulayan Simon, Ergin Ataman dönemi ile ilgili "Panathinaikos'un basketbol için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Benim için Panathinaikos şüphesiz Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. Onları 15. veya 16. sırada görmek üzücü. Hiç şüphesiz Ataman çok iyi bir seçim. Elbette iyi oyuncular ve iyi bir takım olmadan bir şeyleri değiştirmek zordur. Dediğim gibi, koçun birinci sınıf bir oyun kurucu almakta ısrar edeceğini düşünüyorum. Fazladan para harcamaya ve bazı oyuncuları getirmeye hazırlarsa, bu güzel bir hikaye olacak. Bir koç olduğunuzda, onlara ulaşamayan bir takımınız varsa, harika sonuçlar almanız zordur." dedi.

Haberin Devamı

"OYUNCULAR YETERSİZ"

Panathinaikos'un mevcut kadrosundan oyuncuların Ergin Ataman düzeyinde yetersiz kalacağını söyleye efsane oyuncu "Dürüst olmak gerekirse, mevcut Panathinaikos'ta onun sisteminde yerini bulabilecek çok fazla oyuncu görmüyorum. Kötü oyuncular olduklarını söylemiyorum ama onun değişiklikler yapacağını düşünüyorum. Her koçun kendi görüşü var. Kadrodaki sporcuların sayısı ve onların nasıl rekabet etmelerini istediği. Tabii, değişiklikler yapmaya çalışacak. Hangi oyuncuları getireceğini bekleyip görmemiz gerekecek. Bence oyuna katkıda bulunabilecek iyi guardlar almakta ısrar edecek. Pick'n roll ve hücumda yardım. Bundan hoşlanıyor." dedi.

"ÖNEMSİZ ŞEYLERE KAFA YORMAZ"

Ergin Ataman'ın oyuncular ile diyaloğunun kopuk olduğuna dair söylentileri yorumlayan Hırvat sporcu "O çok zeki. Oyuncularına özgürlük tanıyor ve onlara inanıyor. Diğer koçların yapacağı kadar önemli olmayan şeylere kafa yormaz. Hepimiz onun sisteminde yerimizi bulduk. İyi bir hiyerarşimiz vardı ve biz de öyleydik. Mutluyuz ve takım sporlarında bu çok önemli. Mutsuz bir oyuncunuz olduğunda, bireysel yetenekleri olsa bile takıma bir faydası olmaz. Bence bu onun en büyük avantajı, yıldızları nasıl yöneteceğini biliyor" dedi.

Haberin Devamı

Ajansspor

YORUM YAZ