MENÜ

KRİTİK GALİBİYET! Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

Turkish Airlines EuroLeague'in 30. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, dev maçta Barcelona'yı ağırladı. Sarı-Lacivertli temsilcimiz, mücadelenin ilk ve ikinci periyodunda oldukça etkin bir oyun ortaya koydu ve devreye 46-25 önde girdi. 3. periyodu ise 63-57 önde noktaladı. Mücadeleyi 88-74 kazanarak Barcelona'yı devirdi. Fenerbahçe Beko - Barcelona maçına dair tüm detaylar haberimizde...

KRİTİK GALİBİYET! Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

Turkish Airlines EuroLeague'in 30. haftası, sıralama adına da büyük önem taşıyan dev bir maça sahne oldu. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, sahasında Barcelona'yı konuk ediyor. EuroLeague'deki son 3 maçında İspanyol rakipleri Baskonia, Real Madrid ve Valencia'yı deviren Fenerbahçe, bir başka İspanyol takımı Barcelona'yı da iç sahada mağlup etmeyi başardı. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BEKO - BARCELONA MAÇ SONUCU: 88-74

1. PERİYOT SONUCU: 23-11 (FENERBAHÇE LEHİNE)

2. PERİYOT SONUCU: 46-25 (FENERBAHÇE LEHİNE)

3. PERİYOT SONUCU: 62-57 (FENERBAHÇE LEHİNE)

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe Beko; Tyler Dorsey, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre ve Johnathan Motley ilk 5’iyle başladı. Deplasman ekibinin ilk 5’i ise Tomas Satoransky, Nicolas Laprovittola, Nikola Kalinic, Jabari Parker ve Jan Vesely’den oluştu.

MAÇTAN NOTLAR!

Mücadeleye Dorsey ve Hayes-Davis’in basketleriyle başlayan Fenerbahçe, ilk 2 dakikayı 5-0 önde geçti. Sarı-lacivertli ekip, Motley’nin bulduğu üst üste iki basket ile periyodun sonuna 4.42 kala skoru 11-4’e getirdi. Etkili oyununu Guduric ve Hayes-Davis’in başarılı atışlarıyla sürdüren Fenerbahçe, 2.22 kala farkı 13 sayıya çıkardı: 19-6. İlk periyot sarı-lacivertli ekibin 23-11 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci periyoda da iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip, 6.30 kala Tarık Biberovic’in 3 sayılık isabetiyle farkı 22’ye yükseltti: 35-13. Karşılıklı basketlerle devam eden periyodun son 2 dakikasına 41-19’luk skorla girildi. Fenerbahçe, ilk yarıyı 21 sayı önde tamamladı: 46-25.

KRİTİK GALİBİYET Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

Üçüncü periyoda Brizuela’nın bulduğu 7 sayı ile başlayan Barcelona, 7.53 kala farkı 17’ye indirdi: 49-32. Periyodun bitimine 4.21 kala çizgiye gelen Abrines, 2’de 2 attı: 55-42. Laprovittola’nın hızlı hücumda bulduğu 3 sayılık basket ile Barcelona, üçüncü periyodun bitimine 1.17 kala farkı 8’e düşürdü: 59-51. Üçüncü periyot 62-57’lik skorla tamamlandı.

BARCELONA'YI DEVİRDİ!

Dördüncü periyodun başında Barcelona, Jan Vesely’nin basketiyle farkı 3 sayıya indirdi: 62-59. Fenerbahçe, Wilbekin’in bulduğu 5 sayı ile farkı 8’e çıkardı ve Roger Grimau bitime 8.36 kala mola aldı: 67-59. Mücadelenin son 4 dakika 54 saniyesine 77-67’lik skorla girildi. Kalan sürede farkı daha da artıran sarı-lacivertli ekip, mücadeleyi 88-74 kazandı.

MERT HAKAN DA TRÜBÜNDE!

Fenerbahçe'nin yıldız orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş da maçı izleyenler arasında yer aldı. Sarı-Lacivertli ekibin taraftarları, Yandaş'a sevgi gösterilerinde bulundu. Orta saha oyuncusu, taraftarların tezahüratlarına alkışla karşılık verdi. 

Haberin Devamı

KRİTİK GALİBİYET Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74


Fenerbahçe Beko - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

20 Mart Çarşamba günü saat 20:45'te başladı. Fenerbahçe Beko - Barcelona maçı S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanıyor. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadelenin canlı skor takibi ve detaylar haberimizde... 

KRİTİK GALİBİYET Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

Maç öncesi koreografi yapıldı

Fenerbahçe Beko tribünleri, Barcelona maçı öncesinde bir koreografi yaptı. Berlin'in ikonik kapısının resmedildiği koreografide Melih Mahmutoğlu, Jasikevicius ve maskot Yellow yer aldı. Müzik olarak ise 'Yenilmezler' filminin jeneriği kullanıldı.

Pankartta kongre göndermesi

Öte yandan Fenerbahçe tribününde açılan bir pankartta ise şu ifadeler yer aldı; "Biz tek siz hepiniz, 2 Nisan'da kongredeyiz."

İki takımın mücadelesi, üst sıralar adına da kritik bir önem taşıyor. Fenerbahçe Beko'nun 29 maç sonunda 18 galibiyeti bulunurken Barcelona ise 29 maç sonunda 20 galibiyet almış durumda. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı ev sahibi Barcelona 89-81'lik skorla kazanmıştı.

Haberin Devamı

KRİTİK GALİBİYET Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

CALATHES TARİHE GEÇTİ!

Fenerbahçe Beko’nun deneyimli basketbolcusu Nick Calathes, Barcelona ile oynanan maçta tarihe geçti. Calathes, 435 top çalma ile Dimitris Diamantidis'i geride bıraktı ve EuroLeague tarihinin en çok top çalan oyuncusu oldu.

KRİTİK GALİBİYET Fenerbahçe Beko - Barcelona maç sonucu: 88 - 74

YORUM YAZ