MENÜ

Kadın basketbolcu futbol becerisiyle şaşırtıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Orduspor'a sezon başı transfer olan İngiliz oyuncu Chantelle Handy, futbol becerisiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

Kadın basketbolcu futbol becerisiyle şaşırtıyor

Kariyerinde daha önce Yunanistan takımları Aris Thessaloniki ve Sony Athinaikos, Fransa Ligi takımlarından Nantes, İsveç Ligi takımlarından Umea ve Türkiye’de Mersin Büyükşehir Belediyespor’un formasını giyen 28 yaşındaki uzun forvet, basketbolun yanında futbolda yaptıklarıyla da şaşırtıyor.

Futbol topuyla adeta bir cambaz gibi oynayan Handy, futbol topunu ayak ve kafasıyla defalarca sektirebiliyor. Futbol topuna oldukça hakim olduğu gözlenen İngiliz basketbolcu, TKBL’de mücadele eden takımı Orduspor’un da vazgeçilmez oyuncularının başında geliyor.

Handy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere’de futbolun birinci spor olduğunu belirterek, çok küçük yaşlarda futbolla tanıştığını söyledi. Handy, 16 yaşına kadar okul futbol takımlarında yer aldığını ve bazı kulüplerde kısa süre oynama fırsatı bulduğunu anlatarak, o yıllarda futbol becerisinin geliştiğini ifade etti.

En az basketbol kadar iyi futbol oynayabildiğini anlatan Handy, 16 yaşından sonra futbolla ilgilenmeyi bırakıp basketbol oynamaya başladığını belirtti.
İki sporu da yapmayı çok sevdiğini ancak artık kendisi için basketbolun daha önem arz ettiğini kaydeden Handy, "Basketbol oynamayı çok seviyorum ama futbol oynamayı ve eski günlerimi de zaman zaman özlüyorum" diye konuştu.

Handy, futbol becerisinin takım içerisinde bilindiğini, zaman zaman antrenörü ve takım arkadaşları tarafından konuyla ilgili espri yapıldığını sözlerine ekledi.

Antrenörü oyuncusundan memnun
Orduspor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Alper Durur, Handy gibi yetenekli bir oyuncuya sahip olduklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Handy’in hem futbol hem de basketbolu çok iyi oynayabildiğini söyleyen Durur, "Böyle bir oyuncuya herkes sahip olmak ister. Biz de böyle bir oyuncuyu kadromuzda bulundurduğumuz için şanslıyız. Kendisi takımımızın en iyi oyuncularından. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ