MENÜ

Georgios Papagiannis, Fenerbahçe'yi seçti! Panathinaikos Başkanı'ndan olay sözler

Transferde bu hafta atağ kalkan ve üst üste resmi açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Beko, EuroLeague'in tecrübeli isimlerinden Georgios Papagiannis ile anlaşma sağladığı iddia edildi. 26 yaşındaki basketbolcunun transfer iddiası üzerine Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos'tan sert sözler geldi. İşte ayrıntılar...

Georgios Papagiannis, Fenerbahçe'yi seçti! Panathinaikos Başkanı'ndan olay sözler

EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, son olarak Sestina transferini açıklamıştı. Bu hamlenin üzerine Fenerbahçe, uzun rotasyonuna bir takviye daha yapmak üzere. Fenerbahçe Beko, Panathinaikos ile sözleşmesi sona eren Georgios Papagiannis ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

PANA BAŞKANINDAN SERT SÖZLER

Ortaya çıkan bu iddiaların üzerine açıklamalarıyla her seferinde gündem yaratan Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos'tan sert sözler geldi.

Bu sabah Papagiannis, Panathinaikos'a Fenerbahçe'den gelen teklifi kabul ettiğini söyledi. Giannakopoulos, bu habere tepki olarak sosyal medya hesabından bu açıklamalara tepki gösterdi.

Giannakopoulos, Papagiannis'i Panathinaikos ile yaptığı anlaşmadan geri adım atmakla suçlayarak, Fenerbahçe'nin oyuncuya 200 bin Euro daha fazla teklif ettiğini söyledi.

Georgios Papagiannis, Fenerbahçeyi seçti Panathinaikos Başkanından olay sözler

Giannakopoulos'un açıklamaları şu şekilde;

"Hayatımda başka ne bekleyeceğimi gerçekten bilmiyorum. Şimdi hepsini, her şeyi gördüm. Ailesi 15 yaşında bir çocuğu evinize getiriyor ve size 'Lütfen başkanım, teslim ediyoruz' diyor. Onu senin ellerine teslim ediyor ve Bizim için ona iyi bak.'diyor. Burada olduğu 8-9 yıl boyunca hiçbir sporcuyu ona verdiğimiz kadar desteklemedik, önemsemedik, sadece Nikos Pappas belki onun kadar değer görmüştür.

Haberin Devamı

"Geçen Nisan'dan beri imzalamak istediğimiz ilk kişi oydu. İyi bir sezon geçirmemesine rağmen ona 3 yıllık bir anlaşma önerdik. Çünkü onu burada istediğimiz ve sevdiğimiz için istedik. O sırada sezon devam etti ve sezon sona erince görüşmelere devam ettik."

Bana, "Biliyorsun, sana söylemesem de Itoudis'e Fenerbahçe'ye gideceğimi söyledim. Ancak kulübe haber vermediğim için benim için doğru olan burada kalmak. Tamam, burada kalacağım. Itoudis'i arayıp ona haber vermem için bana 5 dakika ver." dedi.

'200 BİN EURO FAZLA VERDİLER'

"Ona sözleşmeleri gönderdim ve beklemeye geçtim. Bu sırada bana geri döndü ve mesajında, "Annem ve babam Panathinaikos'ta kalmama izin vermiyor' diyorlar. Itoudis'e gitmemi istiyorlar çünkü bana 200 bin Euro daha fazla veriyorlar. Ne söyleyebilirim? Her neyse, iyi şanslar, Georgios." ifadelerini kullandı."

TYLER DORSEY İDDİASI

Bu açıklamalarının yanı sıra Giannakopoulos da dolaylı olarak Fenerbahçe'nin Panathinaikos'tan teklif aldığı için Tyler Dorsey'i serbest bırakmak istemediğini öne sürdü.

Georgios Papagiannis, Fenerbahçeyi seçti Panathinaikos Başkanından olay sözler

ITOUDIS'E OLAY SUÇLAMA

Ayrıca Itoudis'i de hedef alan Giannakopoulos, "Sen 13 yıl boyunca Panathinaikos’ta adam oldun. Sonra gidip Papagiannis’e yıllık 700 bin eurodan fazla teklif yokken gidip menajerlik şirketiyle ortaklık yaptın, bunu yaptığını Türkiye ve Yunanistan’da herkes biliyor. Ardından sırf menajerlik payını ‘kırışmak’ için Papagiannis’e senelik 1.6 milyon euro teklif ettin. " dedi.

Haberin Devamı

Georgios Papagiannis, Fenerbahçeyi seçti Panathinaikos Başkanından olay sözler

DORSEY'İN GİTMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Giannakopoulos açıklamalarında, "Sizin için oynamak istemeyen bir oyuncu size geldiğinde Panathinaikos'a gideceğini duyunca onu bırakmıyorsunuz. Başka bir yere mi gidecekti?" ifadeleri ile gündeme damga vuran sözlerini sonlandırdı.

YUNAN OYUNCUNUN KARİYERİ

Panathinaikos, bu yaz sözleşmesi sona eren 2.21’lik Papagiannis’e resmi teklifini birkaç gün önce iletmişti. Kontrat yenileme teklifini kabul etmeyen Yunan pivot, kariyerine sarı-lacivertli forma ile devam etmeye hazırlanıyor.

2016 NBA Draft’ının 13. sıra seçimi olan Georgios Papagiannis, 2016 yazında Panathinaikos’tan ayrılmış ve Sacramento Kings‘in yolunu tutmuştu.

ABD’de Kings ve Portland Trail Blazers formalarıyla beklentilerin epey uzağında kalan Papagiannis, 2018’de Panathinaikos’a geri dönmüştü.

 

Georgios Papagiannis, Fenerbahçeyi seçti Panathinaikos Başkanından olay sözler

2018 ile 2023 yılları arasında Yunan ekibinin formasını terleten 26 yaşındaki uzun, ayrıca geçtiğimiz sezon takım kaptanlığı görevini üstlenmişti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon toplam 33 EuroLeague müsabakasında süre bulan Georgios Papagiannis, maç başına 8.5 sayı, 5.7 ribaund ve 1.2 blok ortalamaları ile mücadele etmişti.

Georgios Papagiannis, Fenerbahçeyi seçti Panathinaikos Başkanından olay sözler

 

YORUM YAZ