MENÜ

Galatasaray, Manisa'da güldü

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde TOP 16’ya kalmayı başaran Galatasaray, Süper Lig’in 17.haftasında zorlu Manisa deplasmanından galibiyetle döndü. Sarı-Kırmızılılar son dakikaya kadar başa baş giden mücadeleyi 83-80 kazandı, ilk yarıdaki rövanşı aldı.

Galatasaray, Manisa'da güldü

Basketbolda inişli çıkışlı bir sezon geçiren Galatasaray Ekmas, bu yılın iddialı ekiplerinden Manisa BŞB deplasmanından galip dönmeyi başardı... Ligin ilk yarısının bitiminde aldığı kritik Tofaş galibiyetiyle ilk 8 takım arasına girmeyi başaran ve Türkiye Kupası biletini cebine koyan Sarı-Kırmızılılar geçen hafta ise Merkezefendi önünde sürpriz bir yenilgi almıştı. Sarı-Kırmızılılar bu hafta ise telafiyi Manisa maçıyla yaptı. FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Play-in serisinde başarı yakalayarak TOP 16’ya yükselen Galatasaray, Manisa Büyükşehir Belediyespor’u 83-80 yenerek 17. maçın 8. galibiyetini alırken aynı zamanda ilk yarının rövanşını da aldı.

Haberin Devamı

Buğrahan’dan son 1 dakikada 2 isabetli hücum!

Manisa hızlı başladığı ilk çeyrekte Galatasaray, Walden’in etkili oyunuyla ortak oldu ve maçın 5. dakikası konuk ekibin 10-9 üstünlüğüyle geçildi. Galatasaray Ekmas, çekişmeli geçen periyodu 19-17 üstün tamamladı. Sarı-Kırmızılılar, ikinci periyotta da üstünlüğünü sürdürdü. Prepelic ve Halilovic’in sayılarıyla üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, devreyi 41-38 önde kapattı. Manisa BŞB. 3. periyoda etkili başladı. Farkı kapatıp öne geçen Yeşil-Beyazlılar, maçın 25. dakikasını 52-48 önde geçse de Buğrahan Tuncer ve McCormack’ın etkili oyunuyla Galatasaray periyodu 62-60 üstün tamamladı. Final periyodu iki takımın karşılıklı sayılarıyla çekişmeli başladı. Galatasaray Ekmas, son 5 dakikasına 71-70 önde girdi. Buğrahan Tuncer’in son bir dakika içindeki iki isabetli hücumuyla skoru koruyan Galatasaray maçı 83-80 kazandı. Bu arada Aslan, Manisa’ya ilk yarıda 85-81 kaybetmişti.

YORUM YAZ