MENÜ

Galatasaray, David McCormack'i kadrosuna kattı

Galatasaray Ekmas, Klemen Prepelic'in ardından sezona Darüşşafaka ile başlayan David McCormack'i de kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Galatasaray, David McCormack'i kadrosuna kattı

Galatasaray Ekmas, transferlerine devam ediyor. Klemen Prepelic'i kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, son olarak Darüşşafaka forması giyen David McCormack'in de transfer edildiğini açıkladı. Darüşşafaka öncesi geçtiğimiz sezon da Beşiktaş forması giyen uzun ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

Haberin Devamı

DAVID MCCORMACK KİMDİR?

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde 2 Temmuz 1999 yılında dünyaya geldi. Ailesinin Virginia’ya taşınmasıyla birlikte çocukluk ve gençlik yıllarını burada geçirdi. Gençlik yıllarında Amerikan futbolu, basketbol, gülle ve disk atma dallarında spor yaptı. Okuduğu liseler Northfolk Academy ve Oak Hill Academy’nin basketbol takımlarında oynadıktan sonra Kansas’ta üniversite eğitimine başladı. Dört sezon boyunca mücadele ettiği NCAA’de son yılı olan 2022'de Kansas ile şampiyonluk yaşadı. Takımının şampiyonluğuna 10.6 sayı ve 6.98 ribaunt ortalamaları ile önemli bir katkı verdi.

Galatasaray, David McCormacki kadrosuna kattı

Kolej yıllarının ardından NBA draftlarında kendisine yer bulamayan uzun oyuncu, 2022/23 sezonunda profesyonel kariyerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde başladı. Ülkemizdeki ilk sezonunda 23 maçta 9.1 sayı, 7.4 ribaunt ve 13.9 verimlilik ortalamaları ile mücadele etti. Sezon başında Darüşşafaka Lassa ile anlaşan Amerikalı oyuncu, içinde bulunduğumuz 2023/24 sezonunun şu ana kadarki kısmında yeşil siyahlı takım ile 10 süper lig karşılaşmasında önceki sezona göre istatistiklerini geliştirerek 13.7 sayı, 9.8 ribaunt ve 19.2 verimlilik puanı ortalamaları ile sahada yer aldı.

Haberin Devamı

 

Galatasaray, David McCormacki kadrosuna kattı

YORUM YAZ