MENÜ

Galatasaray, Darüşşafaka'dan Yeboah'ı kadrosuna kattı

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Nef, üçüncü yabancı takviyesini geçtiğimiz sezon Darüşşafaka forması giyen Akwasi Yeboah'ı kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

Galatasaray, Darüşşafaka'dan Yeboah'ı kadrosuna kattı

Transfer çalışmalarına tam gaz devam eden Galatasaray Nef, üçüncü yabancı transferini Basketbol Süper Ligi'nden gerçekleştirdi. Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka forması giyen Akwasi Yeboah'ı kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Darüşşafaka'da sezona çok iyi bir başlangıç yapamayan Yeboah, 5. haftada takımının Galatasaray'ı 68-66 mağlup ettiği maçta 12 sayı, 9 ribaunt ile galibiyete büyük katkı sağlamıştı. Daha sonrasında da Yeboah, özellikle sezonun son bölümünde Darüşşafaka'da istediği şansı bulamamamıştı. Galatasaray, Gana asıllı İngiliz oyuncuyla 1+1 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.

Galatasaray, Darüşşafakadan Yeboahı kadrosuna kattı

5 Haziran 1997 yılında Gana’nın Takoradi şehrinde dünyaya gelen ve tam ismi Akwasi Abeyie Yeboah olan Galatasaray'ın yeni transferi, eğitim hayatını İngiltere’de yaşarken tamamladı. 2012-13 sezonunda henüz lise yıllarındayken İngiltere Basketbol Ligi D2’de mücadele eden Newham NASSA Neptunes kadrosunda yer buldu. 2013-14’te Barking Abbey Leopards, 2014-15’te ise İngiltere Basketbol Ligi takımlarından Medway Park Crusaders forması ile mücadele etti.

Haberin Devamı

2015-16 sezonunda üniversite eğitimi için ABD'ye giden Akwasi, Stony Brook University ile Amerikan Kolej Ligi NCAA’de forma giydi. 2018-19’da Stony Brook University ile dördüncü sezonunda 32 maçta 16.7 sayı, 7.7 ribaunt, 1.4 asist ortalamaları ile mücadele etti. Üniversite hayatının beşinci yılında Rutgers University’e geçiş yaparak okulun takımı ile NCAA’deki beşinci sezonunu 32 maçta 12 sayı, 3.8 ribaunt, 1.3 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile tamamladı.

2020-21’de Fransa ProB Ligi takımlarından Saint-Quentin Basket-Ball’a transfer olarak yeniden Avrupa’ya döndü. Sonraki sezon başında bir başka ProB Ligi ekibi Saint Chamond Basket Valle du Gier ile 37 maçta 13.2 sayı, 4.6 ribaunt, 1.9 asist, ortalamaları ile oynadı.

Geçtiğimiz sezon başında yolunu ülkemize çevirerek Darüşşafaka Lassa ile imzaladı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 21.6 dakika, 8.50 sayı, 3.7 ribaunt istatistikleri ile sahada yer aldı. Basketball Champions League’de ise 14 maçta 5.7 sayı, 3.1 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Galatasaray, Darüşşafakadan Yeboahı kadrosuna kattı

YORUM YAZ