MENÜ

FIBA'nın internet seminerlerinde 150'den fazla ulusal federasyon bir araya geliyor

Spor dünyası, corona virüs salgını dolayısıyla oluşan şartlara uyum sağlamaya devam ederken Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA); ulusal federasyonlar, oyuncular, antrenörler, saha görevlileri ve basketbolun diğer bütün paydaşlarının gelişim ve öğrenme faaliyetlerini desteklemek üzere internet seminerleri düzenliyor.

FIBA'nın internet seminerlerinde 150'den fazla ulusal federasyon bir araya geliyor

Spor dünyası, koronavirüs salgını dolayısıyla oluşan şartlara uyum sağlamaya devam ederken FIBA; ulusal federasyonlar, oyuncular, antrenörler, saha görevlileri ve basketbolun diğer bütün paydaşlarının gelişim ve öğrenme faaliyetlerini desteklemek üzere internet seminerleri düzenliyor.

Haberin Devamı

Geçen 2 ay süresince, FIBA Genel Merkezi ve FIBA Bölge Ofisleri tarafından; İngilizce, İspanyolca ve Fransızca dillerinde 250’den fazla internet semineri hazırlandı ve yayımlandı. Şu ana kadar 150’den fazla ulusal federasyon ve global katılımcılardan yaklaşık 85 bin kişi en az 1 konferans izledi.

Ağustos 2019’daki kongresinde yerel federasyonları güçlendirme kararı alan FIBA’nın bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiği bu proje, FIBA’ya üye ulusal federasyonlar, FIBA lisanslı bireyler ve basketbol ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına tasarlandı.

Seminerler, şu anda izleyicilere günlük olarak sunulurken, şu kategorilerden oluşuyor: Oyun Yönetimi, Etkinlik Yönetimi, 3x3, Altyapı, Takımlar, İletişim, Pazarlama ve Espor. Önümüzdeki aylarda da devam edecek bu internet seminleri gerek FIBA bünyesinden gerekse dışarıdan, alanında uzman ve küresel basketbol dünyasında popüler isimlerin sunumlarını içerecek.

Haberin Devamı

Şu ana kadar yayımlanan internet konferanslarına ve ileride yayımlanacak seminerlerin haftalık güncellenen programlarına www.fiba.basketball/webinars adresi üzerinden ulaşılabilinir.

Ayrıca; Dünya Basketbol Antrenörleri Birliği (WABC) de teknik basketbol prensipleri, kavramları ve temellerini öğretmeyi amaçladığı videolar yayımlıyor.

YORUM YAZ