MENÜ

FIBA Kıtalararası Kupa 2023’ün kura çekimi yarın

Bu sene 33. düzenlenecek Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kıtalararası Kupa’nın kura çekimi, 20 Haziran Salı günü, etkinliğin ev sahibi Singapur'daki ArtScience Müzesi'nde Türkiye saatiyle 11.30’da gerçekleşecek. Etkinlikte bu sene ilk defa bir Çin kulübü mücadele edecek.

FIBA Kıtalararası Kupa 2023’ün kura çekimi yarın

Kura çekimine FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda yıllardır ülkelerini temsil eden uluslararası yıldızlar Vlade Divac (Sırbistan), Yi Jianlian (Çin) ve Ian Mahinmi de (Fransa) katılacak.

Haberin Devamı

FIBA Kıtalararası Kupa'da mücadele edecek takımlar arasında Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Telekom Baskets Bonn, Basketbol Şampiyonlar Ligi Amerika şampiyonu Sesi Franca, Basketbol Afrika Ligi şampiyonu Al Ahly ve NBA Gelişim Ligi’nden bir takım yer alacak. İlk defa 6 takımla gerçekleşecek organizasyonda Çin Basketbol Birliği'ni temsilen Zhejiang Golden Bulls beşinci, FIBA Batı Asya Süper Ligi galibi Bahreyn'den Al Manama 6’ncı kulüp olacak.

FIBA’nın Youtube kanalında canlı olarak yayımlanacak olan kura çekiminde takımlar iki gruba ayrılacak. Grup aşamasında her takım, 21-23 Eylül tarihleri arasında, iki maç oynayacak. Grup Aşamasının sonunda kendi gruplarında birinci olan takımlar 24 Eylül'de finalde karşılaşacak.

Haberin Devamı

FIBA ve Sport Singapore, bu yılın başlarında duyurulan ve etkinliği ilk kez Asya'yı da kapsayacak şekilde genişleten üç yıllık bir ortaklık üzerinde anlaşmaya varmıştı. Singapur Spor Merkezi'ndeki Singapur Kapalı Stadyumu, FIBA Kıtalararası Kupası'na Asya'da ev sahipliği yapacak ilk salon olacak.

YORUM YAZ