MENÜ

FIBA 19 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2023’te ilk kez cam zeminli saha kullanılacak

Bu yıl İspanya’nın başkenti Madrid’de 15-23 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) 19 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Dünya Kupası'nda yeni bir boyut olacak ve ilk kez resmi bir FIBA müsabakasında cam zeminli saha kullanılacak.

FIBA 19 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2023’te ilk kez cam zeminli saha kullanılacak

Bu heyecan verici son teknoloji yüzey, dünyanın en iyi genç kadın oyuncularından ve takımlarından bazılarına, cam zemin üzerinde oynayan ilk kişiler olmaları için bir fırsat sağlayacak.

Haberin Devamı

Titizlikle test edilen ve FIBA'nın Ekipman ve Mekan Merkezi Onay programından geçen ASB GlassFloor (CamZemin) sistemleri, Hollanda'daki 3x3 Basketbol Pro Lig'de ve sezon öncesi Almanya Bundesliga maçlarının yanı sıra diğer spor müsabakalarında zaten kullanılmıştı.

ASB GlassFloor tarafından sağlanan LumiFlex kort, etkileşimli uygulamalara ve ayrıca reklam için ek seçeneklerle gelişmiş bir gösteri sahnelenmesine izin veren eksiksiz bir video katıdır.

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis konuyla ilgili olarak, “Temmuz ayında dünya sahnesinde bu cam zeminden sahanın tanıtımına tanıklık edecek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Son kural değişikliğiyle mümkün olan bu yenilikçi yüzey, FIBA'nın yeni teknoloji ve yeniliği benimseme iştahını açıkça gösteriyor. Stratejik önceliklerimizden birini yerine getirerek, FIBA'nın basketbolu taraftarlar için daha çekici hale getirirken aynı zamanda oyuncular için deneyimi geliştirebilmemiz adına basketbolu ilerletme konusunda ne kadar kararlı olduğunun da altını çiziyor.” dedi.

Haberin Devamı

İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa ise, “Özellikle 100’üncü yılımızı kutladığımız bu senede, bu önemli etkinlik için cam zemin sahayı kullanma kararından dolayı çok mutluyuz ve bu fikri destekliyoruz. Eski bir oyuncu olarak, FIBA 19 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hazırlanan sporcuların, bu son teknoloji yüzeyde böylesine büyük bir etkinlikte ilk kez oynayacaklarını bildikleri için şimdi daha da heyecanlı olacaklarını biliyorum.” şeklinde konuştu.

FIBA 19 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2023'te cam zeminli sahanın kullanımı, FIBA Merkez Yönetim Kurulu'nun geçen yıl birinci seviye müsabakalarda LED cam kullanımına izin veren bir kural değişikliği kararıyla mümkün oldu. Cam zemin, Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid'de oynanacak tüm final maçlarında kullanılacak.

YORUM YAZ