MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Yam Madar için ortalık karıştı! Partizan'dan olay açıklama

Bir süredir guard arayışlarını sürdüren Fenerbahçe Beko mutlu sona ulaştı. Sarı Lacivertli ekip Obradovic'in prensini kadrosuna kattı. Bu transferin resmiyet kazanmasının ardından Partizan kulübünün yayınladığı bir yazı ortalığı karıştırdı. İşte yaşananlar...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Yam Madar için ortalık karıştı! Partizan'dan olay açıklama

Uzun süredir transferde sessiz olan ve oldukça hummalı bir çalışma yürüten Fenerbahçe Beko bombayı patlattı. Sarı Lacivertliler, Partizan oyuncusu Yam Madar ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Partizan forması giyen ve EuroLeague’de 2022-23 sezonu “Yükselen Yıldızı” seçilen oyun kurucu Yam Madar (2000, 1.90) ile 2 artı 1 yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçenin yeni transferi Yam Madar için ortalık karıştı Partizandan olay açıklama

 

BAŞLADIĞI YERE GİDİYOR

YAM MADAR'IN KARİYERİ

21 Aralık 2000 tarihinde Tel Aviv’de dünyaya gelen İsrailli oyuncu, basketbola Hapoel Tel Aviv altyapısında başladı. 2018-19 sezonunda Hapoel ile A takım tecrübesi yaşayan Madar, 2019 yazında da İsrail U20 Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterdi. Yam Madar, bu turnuvada şampiyonluğa ulaşan İsrail Milli Takımı’nın en etkili isimlerinden biriydi ve 7.7 asist ortalamasıyla turnuvanın asist lideri olmuştu. Başarılı oyun kurucu bu turnuvayı 15.9 sayı (%53.1 iki sayı, %47.6 üç sayı, %81.3 serbest atış), 7.7 asist, 3.1 ribaund, 1.4 top çalma ortalamalarıyla noktaladı. Bu performansı aynı zamanda Madar’ın turnuvanın en iyi beşinde yer almasını da sağladı.

Haberin Devamı

2019 yazındaki harika performansını Hapoel Tel Aviv’e de taşıyan Yam Madar, İsrail Ligi’nde süre aldığı 32 maçta 10.1 sayı, 3.4 asist, 2.4 ribaund, 1.0 top çalma istatistikleri yakaladı. Madar, bu performansıyla 2020 yılının İsrail Ligi’ndeki “En Çok Gelişim Kaydeden Oyuncusu” oldu.

Yam Madar, gösterdiği çıkışla tüm dikkatleri üzerine çekerken, 2020 NBA Draft’ında da 2. tur 47. sıradan Boston Celtics tarafından draft edildi.

Başarılı oyun kurucu, Hapoel Tel Aviv ile geçirdiği son sezon olan 2020-21’de ise İsrail Ligi’nde 30 maçta 17.1 sayı, 5.2 asist, 3.0 ribaund, 1.3 top çalma istatistikleri tutturdu.

Yam Madar, kariyerindeki en önemli sıçramayı 2021 yazında yaptı ve Zeljko Obradovic tarafından çalıştırılan Partizan’a transfer oldu. Partizan ile ilk sezonunda 17 EuroCup maçında boy gösteren Madar, bu karşılaşmalarda 8.6 sayı, 2.8 asist, 2.9 ribaund, 0.6 top çalma istatistikleri tutturdu. İsrailli oyuncu, Adriyatik Ligi’nde de 7.0 sayı, 2.2 asist, 2.3 ribaund ortalamaları yakalayarak başarılı bir sezonu geride bıraktı.

2022-23 sezonunda ise Partizan formasıyla ilk kez EuroLeague’de boy gösteren Madar, bu kulvarda 38 maçta forma giydi ve 5.8 sayı, 1.6 asist, 1.2 ribaund ve 0.6 top çalma ortalamaları tutturdu. Madar, bu performansıyla birlikte EuroLeague’de 2022-23 sezonunun “Yükselen Yıldızı” seçildi. Oyun kurucumuz, aynı sezonda Partizan’ın şampiyonlukla noktaladığı Adriyatik Ligi’nde ise 7.3 sayı, 2.5 asist, 1.5 ribaund ortalamaları yakaladı.

Haberin Devamı

Yam Madar, aynı zamanda İsrail A Milli Takımı'nın da değişilmez bir parçası. Ülkesiyle EuroBasket 2022 elemelerinde ve aynı zamanda EuroBasket 2022’de forma giyen Madar, özellikle EuroBasket 2022’de 13.4 sayı, 3.0 asist, 1.4 ribaund ortalamaları yakalayarak dikkat çekmişti. Yam Madar, aynı zamanda 2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde de İsrail forması giydi ve 10.8 sayı, 2.1 asist, 2.0 ribaund ortalamaları tutturdu.

PARTIZAN'DAN SERT AÇIKLAMA! ORTALIK KARIŞTI

Fenerbahçe'nin transferi resmen duyurumasının ardından Sırp kulübünden ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Partizan'ın resmi internet sitesinden yayınlanan yazıda Yam Madar'ın sözleşmesinin tek taraflı feshinin mümkün olmadığı belirtilirken, hala oyunucunun kendi bünyelerinde olduklarını açıkladılar.

Partizan cephesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

KK Partizan Mozzart Bet, oyuncu Jama Madara tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesini kabul etmemektedir. Kulüp, oyuncuya karşı sözleşmeden doğan tüm yükümlülüklerinin yanı sıra Jama Madara'yı temsil etmek üzere sözleşme imzaladığı CAA ajansına karşı yükümlülüklerini de ödemiştir. Bu durumda Partizan Mozzart Bet, FIBA yetkilileri nezdinde adalet arayışına girecek ve acil bir prosedür talep edecektir.

Amerikan CAA ajansından gelen uyarı e-postası, daha önce kulüple iletişimde hiç kullanılmamış bir e-posta adresinden gönderilmiştir. KK Partizan Mozzart Bet'in tüm posta sistemi, bunu "önemsiz posta" olarak tanıyan Microsoft sunucusunda bulunmaktadır. Microsoft sertifikasının tahrif edilmesi mümkün değildir ve kulübün elinde ihtilaflı postanın "önemsiz posta" olarak kabul edildiğine dair resmi kanıt bulunmaktadır.

Oyuncu hiçbir zaman, ne yazılı ne de sözlü olarak, kendisini Avrupa'da temsil eden ajansı değiştirdiğini kulübe bildirmemiştir. KK Partizan Mozzart Bet sorunu ilk kez Miško Ražnatović'in temsil ettiği yeni ajansla yaptığı bir toplantıda ihtilaflı bir e-postanın basıldığını ve sözleşmenin feshedilebileceğini gördüğünde öğrendi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yeni transferi Yam Madar için ortalık karıştı Partizandan olay açıklama

Tüm bu durumdaki en önemli şey, Jam Madar'a KK Partizan Mozzart Bet'in mevcut tüm oyuncularıyla aynı zamanda ödeme yapılmış olması ve ne kendisine ne de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki oyuncuların çıkarlarını temsil eden bir ajans olarak CAA'ya tek bir dolar bile maaş borcu olmamasıdır.

Oyuncu yeni menajeri tarafından kontratının kendisi için çok elverişsiz olduğuna ikna edildi çünkü bir Avrupa kulübüne değil, sadece NBA'e gitme seçeneği vardı. KK Partizan Mozzart Bet, ana kulübü Tel Avivli Hapoel'e 2 taksitte tazminat ödedi ve Kulüpten 2023 yazında işbirliğini uzatma seçeneği ile 2 + 1 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Bir önceki sezonun sonunda Partizan Mozzart Bet, Madar'a daha iyi koşullar altında bir işbirliği uzatması teklif etmeyi planlamıştı ancak oyuncunun ve menajerinin performansı, sözleşmenin tartışmalı bir şekilde feshedilmesini istemesi ve mevcut sözleşmenin iki katı büyüklüğünde bir sözleşme talep etmesiyle birlikte, Kulüp bunu görmek istemedi.

Kulübün 20 yılı aşkın bir süredir işbirliği içinde olduğu ajansın bu tür işleri, BeoBasket ile işbirliğinin sona ermesine yol açıyor.

Bu nedenle, Fenerbahçe veya başka bir kulüp oyuncumuzu kiralamak isterse, teklifi dinlemeye ve tazminat ödenmesi halinde serbest bırakmaya hazırız.

Bu durumda, mevcut tüm yasal yollarla kendimizi koruyacağız.

Fenerbahçenin yeni transferi Yam Madar için ortalık karıştı Partizandan olay açıklama

YORUM YAZ