MENÜ

Fenerbahçe Jasikevicius'u resmen açıkladı

Fenerbahçe Beko, Dimitris Itoudis ile yollarını ayırmasının ardından yeni başantrenörünü de resmen açıkladı.

Fenerbahçe Jasikevicius'u resmen açıkladı

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko'da son dönemde alınan kötü sonuçların faturası koç Dimitris Itoudis'e kesilmiş ve Yunan koç ile yollar ayrılmıştı.

Haberin Devamı

HAZİRAN 2022'DE GÖREVE GELMİŞTİ

Kariyerinde iki EuroLeague şampiyonluğu bulunan Dimitris Itoudis, 21 Haziran 2022'de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen imza töreni ile Fenerbahçe Beko'nun başına geçmişti. Aleksandar Djordjevic yönetiminde Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasına rağmen EuroLeague'de başarısız bir dönem geçiren Fenerbahçe, Itoudis'i takımın başına geçirme kararı almıştı.

Fenerbahçe Jasikeviciusu resmen açıkladı

ÜST ÜSTE YENİLGİLER SONU OLDU

Fenerbahçe Beko ile ilk sezonunu pek de iyi geçirmeyen Dimitris Itoudis, 2023-24 sezonuna iyi bir başlangıç yapmıştı fakat sonrasında özellikle deplasmanda gelen üst üste yenilgiler görevinin sona ermesine neden oldu. Sarı-Lacivertliler, ilk 5 maçta 4 galibiyet aldığı EuroLeague'de üst üste gelen dış saha maçlarında istediği sonuçları alamadı. Sarı-Lacivertliler, EuroLeague'de oynadığı son 6 deplasman maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

JASIKEVICIUS AÇIKLANDI

Fenerbahçe Beko , Litvanyalı başantrenör Sarunas Jasikevicius ile 2025-26 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardığını açıkladı. Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’na gelen Litvanyalı antrenörü şube yetkilileri karşıladı.

Sarunas Jasikevicius kimdir?

5 Mart 1976 tarihinde Litvanya’nın başkenti Kaunas’ta dünyaya gelen Sarunas Jasikevicius; oyunculuk kariyerinde Lietuvos Rytas, Union Olimpija, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Indiana Pacers, Golden State Warriors, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas ve Fenerbahçemizin de aralarında bulunduğu birçok önemli takımın formasını giydi. Jasikevicius, oyunculuk kariyerinde dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşadı ve EuroLeague efsaneleri arasına adını yazdırdı.

Fenerbahçe Jasikeviciusu resmen açıkladı




2014 yılında Zalgiris Kaunas’ta yardımcı antrenör olarak koçluk kariyerine başlayan Jasikevicius, 2016 yılında ise bu takımın başantrenörlüğüne getirildi.

Fenerbahçe Jasikeviciusu resmen açıkladı



Zalgiris Kaunas ile 2016-2020 yılları arasında görev yapan Jasikevicius, takımının bu süreçte elde ettiği beş lig şampiyonluğunun yanı sıra, üç Litvanya Kupası şampiyonluğunda da pay sahibi oldu. Bu dönemde Zalgiris Kaunas’ın EuroLeague sahnesinde yeniden yükselişinin mimarlarından olan Jasikevicius, takımının 2018 yılında uzun yıllar sonra tekrar EuroLeague’de Final Four oynamasını sağladı. Zalgiris, başarılı çalıştırıcıyla 2019’da da EuroLeague’de Playoff oynadı ve üst seviyede istikrarını korudu.

Başarılarla dolu kariyerinin ardından 2020 yılında Barcelona’nın başantrenörlüğüne getirilen Sarunas Jasikevicius, Katalan ekibiyle üç kez Final Four oynama başarısı gösterirken; iki İspanya Ligi, iki İspanya Kupası şampiyonlukları da yaşadı.

YORUM YAZ