MENÜ

Fenerbahçe Beko'dan sürpriz transfer! Anlaşma tamam

Transfer hamleleriyle adından son dönemde sıkça söz ettiren Fenerbahçe Beko'dan sürpriz bir hamle geldi. Sarı Lacivertli ekip yerli rotasyonunu genişletmek için 2004 doğumlu genç oyuncu Yiğit Hamza Mestoğlu’nu kadrosuna kattı. Resmi açıklama da yapıldı.

Fenerbahçe Beko'dan sürpriz transfer! Anlaşma tamam

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko’da kadroya bir takviye daha geldi. Son olarak Raul Neto’yu transfer eden Fenerbahçe Beko yerli rotasyonunu da güçlendirmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

3 YILDIZDAN BİRİ FORMAYI GİYECEK

SÜRPRİZ TRANSFER

Eurohoops'un haberine göre; Fenerbahçe Beko, İspanya’da UCAM Murcia forması giyen 2004 doğumlu genç oyuncu Yiğit Hamza Mestoğlu’nu kadrosuna kattı.

ÇİFTE LİSANS SÜRPRİZİ

U20 ve U19 Milli Takımlarımızın formasını giyen Yiğit Hamza Mestoğlu, çifte lisans uygulamasıyla önümüzdeki sezon hem Fenerbahçe Beko hem de Fenerbahçe Koleji DS Energy formaları giyecek.

Fenerbahçe Bekodan sürpriz transfer Anlaşma tamam

BANVİT'TE YETİŞTİ

Banvit altyapısından yetişen Yiğit Hamza Mestoğlu, 2019’da UCAM Murcia’nın yolunu tutmuştu.

O tarihten bu yana İspanya’da kariyerini sürdüren Yiğit Hamza Mestoğlu, İspanya Ligi’nde ilk maçına da Gran Canaria karşısında çıkmıştı.

Yiğit Hamza Mestoğlu bu sezon FIBAU20’de milli takım formasıyla 3.6 sayı – 2.6 ribaund ve 0.8 asist ortalamalarına imza atmıştı.

Haberin Devamı

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ 

Fenerbahçe Beko, Yiğit Hamza Mestoğlu ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Hamza Mestoğlu, çifte lisans uygulamasıyla Fenerbahçe Beko ve Fenerbahçe Koleji DS Energy'de forma giyecek.

Sarı Lacivertliler'den yapılan açıklama şu şekilde:

Son olarak İspanya’da UCAM Murcia kadrosunda yer alan ve alt yaş gruplarında da Milli Takımımızın formasını başarıyla terleten Yiğit Hamza Mestoğlu, Fenerbahçe Basketbol Ailesi’ne katıldı. Sporcumuz, 2023-24 sezonunda Fenerbahçe Koleji DS Energy ile TBL’de forma giymenin yanı sıra, çifte lisans uygulamasıyla Fenerbahçe Beko’nun kadrosunda da yer alacak.

22 Nisan 2004 tarihinde dünyaya gelen 2.03 boyundaki Yiğit Hamza Mestoğlu, forvet pozisyonunda forma giyiyor. Hamza, kariyerine Banvit altyapısında başladı. 2018-19’da Teksüt Bandırma forması giyen oyuncumuz, 2019 yılında İspanya'nın yolunu tuttu ve UCAM Murcia’ya transfer oldu. Bu süreçte Murcia’da hem genç takımda hem de A Takım seviyesinde önemli deneyim elde eden Hamza, 2021-22 sezonu Aralık ayında UCAM Murcia A Takımı ile Gran Canaria’ya karşı süre alırken, Murcia tarihinde ACB’de sahaya çıkan en genç üçüncü oyuncu oldu.

Hamza Mestoğlu, 2022-23 sezonunda ise İspanya LEB Silver Ligi’nde Decolor Fundacion Globalcaja La Roda forması giydi ve 26 maçta 8.7 sayı, 3.8 ribaund, 1.1 asist ortalamaları üretti.

Milli formamızı U16 kategorisinden bu yana başarıyla terleten Yiğit Hamza Mestoğlu, son olarak 2023 yazında hem U19 Milli Takımımızın formasını giydi ve dünya üçüncülüğü yaşadı hem de U20 Milli Takımımız ile Avrupa Şampiyonası’nda boy göstererek çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Hamza Mestoğlu, ülke basketbolumuzun forvet pozisyonundaki en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve sporcumuza hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Bekodan sürpriz transfer Anlaşma tamam

YORUM YAZ