MENÜ

Fenerbahçe Beko'dan rekorlarla dolu zafer! EuroLeague'de tarihe geçti

THY EuroLeague'in 29. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Valencia'yı 118-88'lik skorla mağlup etti.

Fenerbahçe Beko'dan rekorlarla dolu zafer! EuroLeague'de tarihe geçti

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun 29'uncu haftasında evinde İspanyol ekibi Valencia Basket’i 118-88 mağlup etti. Fenerbahçe’de Tyler Dorsey attığı 28 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Bu sonucun ardından Fenerbahçe Beko 18’inci galibiyetini elde ederken, Valencia ise 16’ncı mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague’in 30’uncu haftasında evinde İspanya temsilcisi Barcelona’yı konuk edecek.

FENERBAHÇE’DEN YENİ REKOR

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in 29'uncu haftasında İspanya temsilcisi Valencia Basket’i 118-88 ile geçerken aynı zamanda da sayı rekorunu tazeledi. Fenerbahçe daha önce EuroLeague'in 27'nci haftasında Baskonia'yı 111-96 mağlup etmişti. Sarı-lacivertliler, 111 olan sayı rekorunu geliştirdi ve 118 sayı ile yeni rekora imza attı.

Öte yandan Fenerbahçe Beko, 24 üç sayı isabetiyle EuroLeague tarihinde bir maçta en fazla üçlük atan takım oldu.

Fenerbahçe Bekodan rekorlarla dolu zafer EuroLeaguede tarihe geçti

'BİZİM İÇİN HARİKA BİR AKŞAMDI'

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, 30 farkla kazanılan Valencia karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Jasikevicius, ''Hücumda çok iyiydik. Çok iyi bir tempoda oynadık. Zaman zaman çok iyi topu paylaştık. İkinci ve üçüncü opsiyonlarımıza sık sık gittik. Kolay atışları bulduk. Bizim için harika bir akşamdı." dedi.

24 üçlük rekor hakkında konuşan Sarunas Jasikevicius, "İnanılmaz. Her şey çok daha kolay oluyor şutları soktuğunuzda. Tabii ki 24 üçlük inanılmaz bir miktar. Bizim çok fazla iyi şutörümüz var ve hepsi de çok iyi bir akşam geçirdi." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli koç son olarak, "Bu eforu yapmalıyız. Daha uzun beşlerle oynuyoruz. Bunun için efor göstererek devam etmeliyiz ve özellikle hücum ribaundlarında bu eforu göstermeye devam ederiz umarım." yorumunu yaptı.

FENERBAHÇE BEKO - VALENCİA BASKET: 118-88 (MAÇ SONUCU)

1. Periyot Sonucu: 22-19 (Fenerbahçe Beko lehine)

2. Periyot Sonucu: 57-37 (Fenerbahçe Beko lehine)

3. Periyot Sonucu: 85-61 (Fenerbahçe Beko lehine)

MAÇIN KARNESİ

SALON: Ülker Spor Ve Etkinlik

HAKEMLER: Ilija Belosevic, Ioannis Foufis, Aare Halliko

FENERBAHCE BEKO: Motley 8, Wilbekin 20, Sertaç Şanlı, Papagiannis 2, Hayes-Davis 21, Biberovic 12, Noua 7, Guduric 8, Dorsey 28, Madar 2, Sestina 6, Calathes 4

VALENCIA BASKET: Harper 12, Puerto 3, Reuvers 6, Pradilla 7, Anderson 12, Lopez-Arostegui 2, Jones 7, Inglis 10, Jovic, Davies 18, Ojeleye 5, Pangos 6

Haberin Devamı

1’İNCİ PERİYOT: 22-19

DEVRE: 57-37

3’ÜNCÜ PERİYOT: 85-61

Fenerbahçe Bekodan rekorlarla dolu zafer EuroLeaguede tarihe geçti

YORUM YAZ