MENÜ

Fenerbahçe Beko son nefeste Olympiakos'a kaybetti! Play-Off'taki rakibi Monaco oldu

Turkish Airlines EuroLeague'in normal sezonunun son haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko, uzatmaya giden maçta 84-81 mağlup olarak EuroLeague’de normal sezonu 6. sırada tamamladı ve Play-Off’ta Monaco’nun rakibi oldu.

Fenerbahçe Beko son nefeste Olympiakos'a kaybetti! Play-Off'taki rakibi Monaco oldu

EuroLeague'de ilk 6 takım arasına girmeyi garantileyerek Play-Off biletini alan Fenerbahçe Beko, normal sezonu Yunanistan'da tamamladı. Temsilcimiz, EuroLeague'in son haftasında Olympiakos'a konuk oldu. Karşılaşmanın normal süresi 69-69 beraberlik ile sonuçlandı ve uzatmaya gitti. Fenerbahçe Beko uzatmalara giden maçta 84-81 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, sezonu 6. sırada bitirdi Play-Off'taki rakibi ise AS Monaco oldu.

Haberin Devamı

Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip, Walkup, Canaan, Papanikolaou, Peters, Fall ilk 5'iyle başladı. Fenerbahçe Beko'nun ilk 5'i ise Nick Calathes, Tyler Dorsey, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı'dan oluştu. Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, Dorsey ve Sertaç'ın hücumda ürettiği sayılarla periyodun bitimine 6.55 kala farkı 9'a kadar çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 2-11. Moladan Canaan'ın skorer oyunuyla dönen Olympiacos, Sikma'nın hızlı hücumda gelen sayısıyla 2.40 kala farkı 1'e kadar indirdi: 13-14. Kenardan gelen Tarık Biberovic'in hücumda 5 sayısıyla dengeyi tekrar kuran sarı-lacivertli ekip, periyodun son saniyesinde Canaan'dan gelen üçlüğe engel olamayınca ilk periyot 19-19 sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci periyoda Fenerbahçe, Biberovic'ten bulduğu sayılarla başlasa da Wright ve Williams-Goss ile kısa sürede 4 sayı bulan ev sahibi ekip, sarı-lacivertlilere ilk yarının bitimine 8.43 kala molayı aldırdı: 23-21. Periyodun kalan bölümünde iki takım da hücum sayı bulmakta zorlandı. Set hücumlarında sayı üretmekte zorlanan iki takım, faul haklarının erken dolması nedeniyle serbest atış çizgisinden sayılar buldu. Periyodun bitimine 5 saniye kala Hayes-Davis'in sayısıyla farkı 2'ye indiren sarı-lacivertliler, bitime 0.5 kala McKissic'in sayısına engel olamadı ve ilk yarı ev sahibi ekibin 38-34 üstünlüğü ile tamamlandı.

Fenerbahçe Beko son nefeste Olympiakosa kaybetti Play-Offtaki rakibi Monaco oldu

İkinci yarıya iki takım da hücumda tutuk başladı ve periyodun ilk 2 dakikasında sayı çıkmadı. İlk 4 dakikada rakibinden sadece 2 sayı yiyen sarı-lacivertli ekip, Dorsey ve Sertaç'tan üst üste bulduğu sayılarla periyodun bitimine 5.47 kala öne geçti: 40-41. Canaan ve Sikma ile üst üste üçlükler bulan ev sahibi ekip, periyodun bitimine 2.36 kala farkı 5'e kadar çıkardı: 51-46. Periyodun son saniyesinde Wilbekin'den üç sayılık isabet bulan Fenerbahçe, farkı 1'e indirdi ve son periyoda ev sahibi ekip, 53-52 önde girdi.

Son periyoda Fenerbahçe, Papagiannis'ten bulduğu basket ve faul isabetiyle başladı: 53-55. Karşılaşmanın bitimine 8.33 kala Wilbekin, kullandığı 3 serbest atışta da isabet bulunca sarı-lacivertli ekip, farkı 5'e kadar çıkardı: 53-58. Bu dakikanın ardından kontrolü eline geçiren ev sahibi ekip, Larenzakis'in sayılarının ardından bitime 5 dakika kala Williams-Goss'un üç sayılık isabetiyle farkı 4'e çıkardı: 64-60. Önce Sertaç ardından ise Hayes-Davis ile 4 sayı üreten Fenerbahçe, bitime 3.15 kala skoru eşitledi: 64-64. Sarı-lacivertli ekip, Hayes-Davis'in bitime 2.19 kala gelen üçlüğüyle öne geçti: 64-67. Williams-Goss, bitime 38 saniye kala 2'de 1 serbest atış isabetiyle maça denge getirdi: 69-69. Kalan sürede iki takım da sayı bulamayınca mücadele uzatmaya gitti: 69-69.

Haberin Devamı

Uzatma bölümüne Fenerbahçe, Guduric'in 3 sayılık isabetiyle başladı: 69-72. Karşılıklı basketlerle devam eden uzatma periyodunun son 2 dakikasına Fenerbahçe, 78-73'lük skorla önde girdi. 53 saniye kala çizgiye gelen Canaan, 2'de 2 atarak skoru 78-78'e getirdi. Canaan, son 18 saniye kala bulduğu 2 sayılık isabet ile Olympiacos'u öne geçirdi: 80-78. Kalan 18 saniyeyi son hücum olarak kullanmak isteyen Fenerbahçe top kaybı yaptı ve Canaan'ın serbest atışlarıyla Olympiacos 82-78 öne geçti. Farkı koruyan Olympiacos maçı 84-81 kazandı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN PLAY-OFF'TAKİ RAKİBİ MONACO OLDU

Fenerbahçe, EuroLeague'in son haftasında Olympiacos'a normal süresi 69-69 biten maçta 84-81 mağlup olarak normal sezonu 6'ncı sırada tamamlayarak play-off'ta Monaco ile eşleşti. Bu eşleşmede ev sahibi avantajı Monaco'da olduğu için sarı-lacivertli ekip, ilk iki maçı deplasmanda oynayacak. 3 galibiyet alan takımın dörtlü finale yükseleceği seride 3'üncü maç ve gerekirse 4'üncü maç İstanbul'da oynanacak.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe'nin Olympiacos'a konuk olduğu karşılaşmada sarı-lacivertli kulübün yöneticileri, takımı tribünden destekledi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertaç Komsuoğlu ve Ahmet Ketenci, karşılaşmayı tribünden takip etti.

OLYMPİAKOS - FENERBAHÇE BEKO: 84-81 (MAÇ SONUCU)

Haberin Devamı

1. Periyot Sonucu: Olympiakos 19-19 Fenerbahçe Beko

2. Periyot Sonucu: Olympiakos 38-34 Fenerbahçe Beko

3. Periyot Sonucu: Olympiakos 53-52 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko son nefeste Olympiakosa kaybetti Play-Offtaki rakibi Monaco oldu


 

 

YORUM YAZ