MENÜ

EuroLeague'de ortalık karıştı! Micic'i övünce tweetler arka arkaya geldi

İtalya Milli Takım başantrenörü Gianmarco Pozzecco, EuroLeague'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi ve yaptığı açıklama sonrası tecrübeli yıldızlardan direkt tepki geldi.

EuroLeague'de ortalık karıştı! Micic'i övünce tweetler arka arkaya geldi

İtalya milli takım baş antrenörü Gianmarco Pozzecco, dün oynanan Anadolu Efes - Milano maçının öncesinde açıklamalarda bulundu. EuroLeague'de boy gösteren Vasilije Micic ve Shabazz Napier'i karşılaştırdı.

Haberin Devamı

AMERİKALI OYUNCULARA TAŞ ATTI

İtalyan çalıştırıcı, "Shabazz Napier yetenekli, zeki ve kişilikli bir oyuncu. Bu nitelikler üst düzey bir takıma liderlik etmek için gerekli. Micic ile arasındaki temel fark Amerikalı olması ve bu anlamda farklı bir oyun tarzına sahip olması" dedi.

'TOPSUZ OYUNDA İLGİSİZLER'

Pozzecco ayrıca sözlerine, "EuroLeague takımlarının hepsinin Avrupalı bir oyun kurucuya sahip olduğuna inanıyorum: Papaloukas, Diamantidis, Spanoulis ya da Chacho gibi. Kusura bakmayın ama Amerikalılar daha azına sahip çünkü farklı oynuyorlar ve bu fizyolojik bir şey. Örneğin topsuz oyunda daha ilgisizler" diye de ekleyerek uzun süre tartışma konusu olacak bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Haberin Devamı

TEPKİ GECİKMEDİ

Pozzecco'nun sözleri sosyal medyada hızla yankı buldu ve EuroLeague'in Twitter'daki en aktif yıldızları Mike James ile Tyrese Rice'ın Pozzecco'nun açıklamalarına tepki göstermesi uzun sürmedi.

Mike James ilk olarak "Bu sadece onun görüşü. Bence yanlış" ifadelerini kullanırken, Rice da "O kimin koçu?" diyerek yorum yaptı.

EUROLEAGUE'DE DENGELER DEĞİŞTİ

ANADOLU EFES KAZANMASINI BİLDİ

Tartışmaların gölgesinde oynanan maçta kazanan temsilcimiz oldu. Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 31. hafta karşılaşmasında İtalya ekibi Olimpia Milano'yu sahasında 89-69 mağlup etti. Bu sonucun ardından Anadolu Efes, 15. galibiyetini elde ederken Olimpia Milano 17. mağlubiyetini aldı.

Micic maçı 15 sayı ile tamamlarken, Napier de 6 sayıda kaldı.

YORUM YAZ