MENÜ

EuroLeague'de ilk derbi tarihi belli oldu

EuroLeague’de yeni sezon fikstürü belli oldu. İki Türk takımı; Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in karşılaşacağı ilk mücadele 17. haftada, 28 Aralık’ta Sinan Erdem’de oynanacak.

EuroLeague'de ilk derbi tarihi belli oldu

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Euroleague’de 2023- 2024 sezonunun fikstürü açıklandı. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun da yer aldığı organizasyon, 5-6 Ekim tarihlerinde başlayacak ve 12 Nisan 2024’te sona erecek.

Haberin Devamı

NBA’deki Play-in sistemi uygulanacak

Bu sezon NBA’de de kullanılan play-in uygulaması ilk kez yapılacak. Buna göre; 34 haftalık normal sezonu ilk 6’da tamamlayan takımlar doğrudan Play-Off’lara katılırken, son iki takım ise 7, 8, 9 ve 10’uncu sıradaki ekipler arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek. Tek maç üzerinden oynanacak Play-in turu 16-19 Nisan 2024 tarihlerinde, play-off aşaması ise 23 Nisan-8 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dörtlü Final aşaması ise 26 Mayıs 2024’te yapılacak.

Efes, Barça’yla, Fener Milan’la başlıyor

Anadolu Efes ligin ilk haftasında, deplasmanda İspanya’nın Barcelona takımıyla 5 Ekim’de karşılaşacak. Fenerbahçe Beko ise İtalya temsilcisi Milan’ı 6 Ekim’de konuk edecek. İki Türk takımı arasındaki ilk derbi mücadelesi 28 Aralık Perşembe günü (17. hafta) Sinan Erdem Spor Salonu’nda, ikincisi 5 Nisan 2024’te (33. hafta) Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Bu arada Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Yunanistan temsilcisi Panathinaikos, sezonun ilk haftasında aynı ülkeden Olympiakos’u konuk edecek.

YORUM YAZ