MENÜ

EuroLeague play-off'ları heyecanlı bir o kadar gergin başladı! Obradovic fırtınası

Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonu olan ve 3 kez ülkemize şampiyonluk kupası olarak dönen EuroLeague'de play-off heyecanı doyasıya yaşanıyor. Yaşanan gerilimler, maçlarda oluşan atmosferler ve kazanılan maçlar şimdiden büyük yankı uyandırmış durumda. O isimler arasında Obradovic de yerini aldı. İşte ayrıntılar...

EuroLeague play-off'ları heyecanlı bir o kadar gergin başladı! Obradovic fırtınası

EuroLeague'de play-off heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun da mücadele ettiği zorlu serilerde büyük heyecan yaşanırken bir yandan da parkede çıkan olaylar tam anlamıyla Avrupa basketboluna damga vurmuş durumda.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BEKO PES ETMEDİ

Obra'nın ayrılığı sonrası bir süre play-off'lar ve Final Four'dan ayrı kalan Fenerbahçe Beko, bu sezon Itoudis ile yeniden bir çıkış yakaladı ve normal sezonun sona ermesinin ardından kendisini play-off yarışında buldu. Sakatlıkların da çok olması nedeniyle sezon içerisinde zorlanan Sarı Lacivertli ekip ilk maçta son çeyreğe kadar maçı başa baş bir görüntü için de götürmesine rağmen sahadan yenik ayrılmıştı. Normal sezonda da beklentilerin üstüne çıkan Olympiakos deplasmanında saha avantajını almak isteyen Itoudis ve öğrencileri 2. maçta büyük bir başarıya imza atarak galibiyeti almayı başardı.

SAHA AVANTAJI FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı Olympiacos'u 82-78 mağlup etti. Fenerbahçe, serideki saha dezavantajını ortadan kaldırarak İstanbul'a 1-1'lik eşitlik ile döndü.

Haberin Devamı

3 galibiyete ulaşanın adını Final Four'a yazdıracağı seride 3. ve 4. maçlar İstanbul'da Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak.

Taraftarının büyük desteğini alarak 2 maçta da alacağı galibiyetle adını Final Four'a yazdırmak isteyen Sarı Lacivertliler'de oyuncuların hırsı da parkeye yansımış durumda.

EuroLeague play-offları heyecanlı bir o kadar gergin başladı Obradovic fırtınası

OBRADOVIC YİNE ZİRVEDE

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra yeni takımı bir hayli merak konusu olan EuroLeague tarihininin en başarılı başantrenörü Zeljko Obradovic, Partizan'ın başına geçince büyük yankı uyandırmıştı. Uzun süredir başarıya aç bir şekilde olan kulübü yeniden ayaklandıran Obra, bu sezon play-off potasına kalmayı başarmış ve Real Madrid'in rakibi olmuştu.

Güçlü İspanyol rakibine karşı Partizan ilk maçta son saniye yine Obradovic'in müthiş oyun zekası ve son topu paylaştırmasıyle sahadan galip ayrıldı. Daha ilk maçtan psikolojik üstünlüğü alan Partizan 2. maçta da oldukça rahat bir oyun ortaya koyarak seride durumu 2-0'a getirdi ve saha avantajını da kapmış oldu. Partizan'a şimdi tek maç yetecek.

EuroLeague play-offları heyecanlı bir o kadar gergin başladı Obradovic fırtınası

OLAYLAR DAMGA VURDU

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisi ikinci maçında Zeljko Obradovic yönetimindeki Partizan'ın Real Madrid'e konuk olduğu maçta yumruklar konuştu. Maçın bitimine 1.40 kala çıkan büyük kavga sebebiyle hakemler maçı erken bitirme kararı aldı. 21 oyuncunun men edildiği karşılaşma sonrası özellikle rakibine acımasız harekette bulunan Yabusele şok bir harekete imza attı.

Haberin Devamı

YABUSELE'DEN OLAY HAREKET

Serigo Llull’un Punter’a yaptığı sert faulün ardından Punter rakibine tepki gösterince Deck, tartışmayı ayıran Exum’a vurdu. Ardından Yabusele, Exum’ı yere serdi. İki takımın benchleri de parkeye girince kavga büyüdü.

Yabusele, tribünde olan kız arkadaşı tarafından soyunma odasına götürülürken iki takım da sakinleşince hakemlerin ortak kararıyla maç 95-80 Partizan’ın üstünlüğüyle bitime 1 dakika 40 saniye varken erken bitirildi.

Eşleşmenin 3. maçı, 2 Mayıs Salı günü bu sefer Partizan’ın ev sahipliğinde oynanacak. Zeljko Obradovic‘in ekibi, seride 1 maç daha kazandığı takdirde Final Four biletini cebine koyacak.

EuroLeague play-offları heyecanlı bir o kadar gergin başladı Obradovic fırtınası

BARCELONA'DA SERTAÇ ŞANLI RÜZGARI

Geçtiğimiz 2 sezonda da kupanın en büyük favorisi gösterilip ardından büyük hüsranla sonuçlanan yenilgiler sonrası Barcelona bu sezon işi sağlam tutuyor. Özellikle milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı'nın da büyük katkılarının olduğu karşılaşmalardan Barcelona, Zalgiris ile oynadıkları play-off serilerinde 2-0'lık skoru yakalamış durumda.

Haberin Devamı

Zalgiris ise bu sezon mütevazi kadrosuyla alkışları toplamış durumda. Ancak güçlü Barcelona karşısında bu seride yanıt vermekte bir hayli zorlandıkları görüldü.

EuroLeague play-offları heyecanlı bir o kadar gergin başladı Obradovic fırtınası

BU SERİ ÇOK CAN YAKAR

Play-off'larda dikkat çeken bir başka seri de Maccabi ile Monaco arasında oynanıyor. İki takımın da skorerlerinin dikkat çeken performansları sonuçları etkilese de sonucu önceden kestirilemiyor. Bu seriden kim gelirse sürpriz olmayacak gibi gözüküyor. Şu anda da seri zaten bunun özeti gibi 1-1 eşit.

Bu hafta içinde oynanacak maçların sonuçları şimdiden büyük merak konusu.

EuroLeague play-offları heyecanlı bir o kadar gergin başladı Obradovic fırtınası

YORUM YAZ