MENÜ

Euroleague BIDEV'in 'Basketbol Köyü' projesini destekleyecek!

Turkish Airlines Euroleague, Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı'nın (BIDEV) deprem bölgesindeki projesi olan "Basketbol Köyü"ne destek sağlayacak.

Euroleague BIDEV'in 'Basketbol Köyü' projesini destekleyecek!

Euroleague Basketball ailesi BIDEV’in “Basketbol Köyü” projesini destekliyor.

Haberin Devamı

• 'Basketbol Köyü', Türkiye'deki depremden etkilenen yüzlerce aileyi barındırıyor.
• 100 donanımlı konteyner, Hatay bölgesine yerleştirildi.

Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük depremi Hatay ili dahil 11 ili vurduğunda, tüm dünya depremden etkilenen binlerce insanla dayanışmasını gösterdi. Basketbol camiası da bir istisna değildi; kulüpler, oyuncular, koçlar, hakemler ve taraftarlar yardım etmek için üzerlerine düşeni yaptılar.

İlk yardımların etkilenen ailelere ulaşmaya başladığı bir dönemde, Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) hızla evsiz kalan binlerce insan için uzun vadeli planlar yapmaya ve Euroleague Basketball da kulüpleri, ortakları, gönüllü kulüpleri, sporcu, antrenör ve hakem dernekleriyle birlikte anında destek vermeye başladı. BİDEV'in "Basketbol Köyü" projesi, 11 bin 397 metrekarelik alana 100 adet donanımlı konteyner kurarak depremde evini kaybedenlere destek olmayı amaçlıyor. Bu konteynerlar, ısınma, su, tuvalet ve internet gibi temel günlük ihtiyaçları ve yaşam mobilyalarını içeriyor. "Basketbol Köyü", tamamen işlevsel bir basketbol sahası da dahil olmak üzere, eğitim, sağlık ve Spor için özel sosyal alanları içerecek ve Nisan ayında ilk ailelerin gelişine hazır olacaktır.

Haberin Devamı

Bu yerleşke, 6 Şubat 2023'te Türkiye ve Suriye'yi vuran çok sayıda depremin ardından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'ın Belen ilçesinde yer alıyor. Bu depremler 50.000'den fazla can aldı ve on binlerce kişiyi evsiz geride bıraktı.

Euroleague BIDEVin Basketbol Köyü projesini destekleyecek

Euroleague Basketball CEO'su Marshall Glickman, "Euroleague Basketball ailesinin dayanışmasına, gösterdikleri ilgi ve bu yıkıcı olaydan etkilenenlere sunulan destek için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." "İlk depremden bu yana, evini kaybeden tüm mağdurlara desteğimizi sunmak için genel bir yardımlaşma koordine ettik. Hasan Arat'a ve BIDEV'deki ekibine, bize yüzlerce aileye fark yaratacak "Basketbol Köyü" projesi ve yerel kökleri olan bir vakıf ile iş birliği yapma fırsatı sundukları için şükranlarımı sunuyorum."

BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi Hasan Arat, “BİDEV, Mütevelli Heyetimiz kurucu üyelerinden Polimeks Holding Başkanı Erol Tabanca, TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) ve TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği) ile birlikte Türkiye'nin güneydoğusundaki 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremden etkilenenlerin temel barınma ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hatay ili, Belen ilçesinde “Basketbol Köyü” kurmak için yeni bir proje başlattı. Hatay Belen'de bulunan "Basketbol Köyü" deprem sonrası akut dönemde yaşanan zorlukların aşılmasına katkı sağlayacak. BİDEV, “Basketbol Köyü”nün inşası ve temel ihtiyaçların karşılanmasının ardından, basketbol eğitimi ve bazı eğitici faaliyetlerle çocuk ve gençlerin yaşadıkları zorlukları aşmalarına ve iyileştirmelerine yardımcı olmaya devam edecek. Euroleague Basketball ailesine ve Marshall Glickman'a destekleri için teşekkür ederiz. Böylesine büyük bir felaketin ardından Euroleague Basketball'un Türkiye'yi uzun vadeli ortağı olarak desteklemesi çok değerli.”

Haberin Devamı

"Basketbol Köyü" projesi, Euroleague Basketball ailesinin üyeleri tarafından Türkiye ve Suriye'deki depremlerle ilgili olarak halihazırda geliştirilen destek çalışmaları listesinde yer alıyor. (https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/news/euroleague-clubs-step-up-for-earthquake-relief/)

Haberin Devamı

Euroleague Basketball, ​​aşağıdaki linkten bağış yaparak herkesi BİDEV'in "Basketbol Köyü" girişimine destek vermeye teşvik ediyor. (www.bidev.org.tr)

Euroleague Basketball Hakkında

Euroleague Basketball (EB), profesyonel basketbol kulüplerinin Avrupa'daki en iyi müsabakalarını benzersiz ve yenilikçi bir organizasyon modeli altında yürüten, spor ve eğlence sektöründe dünya lideridir. Dünyanın en başarılı ve tarihi kulüplerinden bazılarının sahip olduğu ve yönettiği EB, kıtanın iki önde gelen erkek basketbol müsabakası olan Turkish Airlines EuroLeague ve 7DAYS EuroCup'ın yanı sıra sporun önde gelen 18 yaş altı EB Adidas Next Generation Turnuvasını da yönetiyor.

EB müsabakaları, OTT platformu EuroLeague TV aracılığıyla Avrupa basketbolunun seçkinlerini beş kıtanın tamamına ve tüm spor camiasına getiriyor. EB ayrıca Birleşmiş Milletler Gündemi 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olarak One Team programı liderliğinde bir dizi topluluk ve eğitim etkinliği düzenlemektedir. Akademik tarafta, EB Sports Business MBA spor yönetimi alanında geleceğin profesyonellerini eğitiyor.

Haberin Devamı

BIDEV Hakkında

Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), Türk basketbolcularının yetişmelerine eğitim yoluyla katkı sağlanması ve Türkiye’de basketbol sporuna emeği geçmiş kişilere sosyal yardımlaşma aracılığıyla destek olunması gayesiyle sivil toplum kuruluşu olarak 2020 yılında kurulmuştur. Bu amacı gerçekleştirmek için iş insanları, mevcut ve emeği geçen basketbolcular, koçlar, hakemler, spor yöneticileri ve basın mensupları bir araya gelmiştir. Vakfımızın temel prensipleri şeffaflık ve sürdürülebilirliktir. Hedefimiz, şu ana kadar Türk basketbolunda yapılmış kıymetli çalışmaların üzerine ekleyerek örnek kabul edilecek sürdürülebilir destek ve eğitim çalışmaları organize etmektedir.

Euroleague BIDEVin Basketbol Köyü projesini destekleyecek

YORUM YAZ