MENÜ

Eski Fenerbahçeli oyuncuya şok! Lisansı askıya alındı

FIBA geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Beko forması giyen Pierria Henry hakkında soruşturma başlattı.

Eski Fenerbahçeli oyuncuya şok! Lisansı askıya alındı

FIBA, EuroLeague ekiplerinden Baskonia'nın formasını giyen Pierria Henry hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

El Correo'dan Ivan Benito'nun haberine göre Amerikalı guard'ın doping testi için verdiği idrar örneği kesin olmayan sonuçlar verdi. Henry'nin sentetik idrar kullandığı şüphesi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

30 yaşındaki oyuncunun lisansı ve kontratı geçici olarak askıya alınırken, soruşturma sonucunda sahte idrar örneği verildiği anlaşılırsa tecrübeli oyun kurucunun hayat boyu men cezası alma ihtimalinin olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Beko forması giyen Pierria Henry, bu yaz kişisel sebeplerle Amerika'ya dönme kararı almış ancak NBA'de tutunamamıştı. Ekim ayında eski takımı Baskonia ile sözleşme imzalayan Birleşik Amerikalı basketbolcu, EuroLeague'de çıktığı 13 maçta 9.9 sayı, 2.8 ribaund, 6.2 asist ortalamaları yakalamıştı.

Haberin Devamı

Eski Fenerbahçeli oyuncuya şok Lisansı askıya alındı

FENERBAHÇE GERİ İSTEMEDİ

Oyuncunun ayrılığı sonrası Avrupa önceliğini elinde bulunduran Fenerbahçe, Baskonia'nın Henry'ye yaptığı teklifi 48 saat içinde karşıladığı takdirde yıldız gardı kadrosuna katma hakkına sahipti fakat sarı lacivertliler bu hamleyi yapmadı.

TOFAŞ'TA İZ BIRAKTI

Senegalli oyun kurucu 2017-2018 sezonunda ülkemizde Tofaş formasıyla harika bir performans sergiledi. Basketbol Süper Ligi'nde 29 maçta forma giyen oyuncu 9.6 sayı, 5.9 asist, Eurocup'ta ise 10 maçta 10.9 sayı, 4.6 asist ortalamaları ile Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Ertesi sezon Rus ekibi Unics Kazan'a transfer olan Henry, Eurocup'ta final oynadı ve normal sezonun MVP'si seçildi.

Bu sezon kariyerinin ikinci Baskonia dönemine adım atan yıldız Euroleague'de etkili bir performans ortaya koydu. 13 maça çıkan 1.93'lük gard maç başı 9.9 sayı, 6.2 asist ve 14 verimlilik puanı ortalamaları ile Vitoria ekibinin çıkışında önemli bir etken oldu.

Yıldız oyuncu Unics Kazan serüveni sonrası Euroleague'e o dönem eski Beşiktaş Koçu Dusko Ivanovic'in çalıştırdığı Baskonia ile adım attı. İlk sezonunda Euroleague'de 25 maça çıkan oyuncu İspanyol ekibi ile play-off'u kaçırsa da, ACB'de şampiyonluk yaşamayı başardı.

 

YORUM YAZ