MENÜ

Ergin Ataman'dan Anadolu Efes'e duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 3-0 geçerek kazandığı final serisi sonucunda 16. şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes'te son maçına çıkan koç Ergin Ataman, maç sonu duygusal anlar yaşayarak takımına veda etti.

Ergin Ataman'dan Anadolu Efes'e duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi'nin üçüncü maçında deplasmanda karşılaştığı Pınar Karşıyaka'yı 83-74 mağlup ederek tarihindeki 16. lig şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes'te maç sonu hem sevinç hem de duygusal anlar hakimdi.

Haberin Devamı

'YENİDEN TAKIM OLDUĞUMUZU HATIRLADIK'

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Ergin Ataman; şampiyonluk nedeniyle duydukları sevincin yanı sıra EuroLeague'de yaşadıkları hayal kırıklığına da dikkat çekerek, "Şimdi bir kere öncelikle Karşıyaka'yı kutlamam lazım. Çünkü çok iyi mücadele ettiler ve bu finale gelip de ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Ağır bir atmosfer tabii burası. Burada üçüncü maçı kazanıp da şampiyon olmak tabii ki çok anlamlı ama biz bunu özellikle Play-Off'larda yeniden takım olduğumuzu hatırladık. Sakatlarımız iyileşti, Play-Off sürecinde bazı sakatlıklar yaşadık ama artık geri adım atmıyorduk. Bu sezon Türkiye'de iki tane kupa oynandı. Sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası bizim müzemizde, şimdi sezon sonundaki lig şampiyonluğu da bizim müzemizde. Onun için tabii ki mutluyum. EuroLeague için üzgünüm. Hayalimiz vardı. Tarihte hiç kimsenin yapamadığı bir şey yapmak için yola çıktık ama başaramadık. Play-Off yapamadık. Yapabilsek çok şey yapabilirdik oralarda ama olmadı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan Anadolu Efese duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

'BENİM YUVAM, BENİM KULÜBÜM'

Konuşmasının devamında takımdan ayrılışıyla ilgili açıklamalar yaparken gözyaşlarını tutamayan deneyimli koç, "Tabii ki kolay değil benim için de. Bu kadar yıldan sonra... Ben bu kulüpte bir profesyonel gibi değil bir amatör gibi, gençlik yıllarımdan itibaren çalıştım ve ileride tarih olarak Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem ne mutlu bana. Böyle bir değişim gerekiyordu buna ne ben tek başına karar verdim ne de kulüp karar verdi. Buna başkanımızla birlikte karar verdik. Her iki taraf için de iyi olacağını düşünüyorum. Hayatta bazen bazı riskler, bazı değişimler almak gerekiyor. Hayatım boyunca hep çalışarak ilerledim. Bu da benim için yeni bir challenge. Ülkemi Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Anadolu Efes, basketboldaki benim yuvam. Benim kulübüm. Onlara da önümüzdeki sezon başarılar diliyorum" dedi.

'KAÇ KUPA OLDU HATIRLAMIYORUM'

Geçirdiği dönemde yazdıkları hikayeye, takım olarak yaptıklarına dikkat çeken Ataman, "Biz 5 yıl boyunca büyük bir hikaye yazdık. Belgeselci arkadaşlar da burada. Sezona EuroLeague'deki 3. şampiyonluğu çekmek için başladılar bizimle beraber. Olmadı. Olası bir dramayla bitti. Başaramadık. İlk kez Anadolu Efes'te bu dönemde başarısız bir EuroLeague geçirdik ama hayat bu. 'Efes'te her şey bitti, Ergin Ataman zaten gidiyor, bu takım artık bu sezonu tamamlamaz, bırakır' dendiği anda üstelik de 42 sayılık bir Fenerbahçe Beko mağlubiyetinden sonra dirildik, karakterimizi hatırladık ve sahaya yeniden yüreğimizi koyduk, yeniden gücümüzü, karakterimizi koyduk. Çünkü bizim karakterimizde asla yılmak yok. Ama tabii ki EuroLeague'de hedefe ulaşamamanın vermiş olduğu moral bozukluğu hepimizde vardı. Bu bir gerçek ama spor bu. Her zaman olmuyor. 5 yıllık Anadolu Efes maceramda kaç kupa oldu hatırlamıyorum ama 3 tane EuroLeague Finali var, 2'si kazanıldı. Domine edilen bir EuroLeague var, pandemi sebebiyle yarıda kaldı. Bu sanırım 5 yıl içindeki 3. Türkiye Ligi şampiyonluğu. Cumhurbaşkanlığı var, Türkiye Kupaları var. Onun için vicdanen rahatım, huzurluyum ama tabii ki benim için kolay değil, bir challenge" dedi.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan Anadolu Efese duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

Haberin Devamı

'HAKLARINI HELAL ETSİNLER'

Son olarak taraftara veda eden Ergin Ataman, "Bu daha çok Sarp için zor olacak. Çünkü Sarp, bizimle beraber yaşadı bütün bu süreci ve Anadolu Efes hayranı, taraftarı. Bu ayrılığa en çok o üzülüyor ama dediğim gibi bu meslekte, bu işte bunlar var. Gideriz, belki bir gün tekrar geliriz, belki oradan tekrar bir kupa ile döneriz, belki oradan başka bir yere gideriz ama Türkiye'de de Türk Basketbol Milli Takımı ile yeni bir misyonumuz var, olimpiyat elemeleri var. Daha buradayım, hep beraberiz. Ben gidiyorum tek başıma. Sarp burada beni temsil etmeye devam edecek. Ben Efes tribünlerinde olmaya devam edeceğim diyor gelmiyor Atina'ya. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Ben buradan herkese, tüm Anadolu Efes taraftarına, beni destekleyen, bizi destekleyen bütün taraftarlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Son maçta da çok güzel bir uğurlama oldu. Hepsine ben teşekkür ediyorum ve bu sezon EuroLeague için özür diliyorum. Haklarını helal etsinler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

Ergin Atamandan Anadolu Efese duygusal veda... Gözyaşlarını tutamadı

YORUM YAZ