MENÜ

Ergin Ataman: İyi başlamaktansa iyi bitirmeyi tercih ederim

EuroLeague'de Olympiacos'u mağlup ederek 11. maçında 6. galibiyetini alan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, maç sonrası yaptığı açıklamalarda iyi başlamanın önemine rağmen tercihinin son yıllardaki gibi bir bitiriş olduğunu belirtti.

Ergin Ataman: İyi başlamaktansa iyi bitirmeyi tercih ederim

EuroLeague'de son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes sezona beklendiği gibi iyi bir giriş yapamasa da toparlanmayı başardı. 3 maçlık galibiyet sonrası çıktığı kritik Olympiacos (82-71) karşılaşmasını kazanarak yükselişini sürdürdü.

Haberin Devamı

11. maçında 6. galibiyetini alan Anadolu Efes'te koç Ergin Ataman şunları söyledi:

“Elbette bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Maça iyi bir başlangıç yapamadık, ilk yarı çok sayıda top kaybı yaparak oyunun kontrolünü Olympiacos’a verdik. Soyunma odasında yaptığımız konuşmanın ardından savunma sertliğimizi arttırdık, hücumda ise topu daha çok paylaşmaya başladık. Pas trafiğini arttırarak yarı saha hücumlarında etkili olduk. Bu sayede kontrolü elimize geçirerek Rodrigue Beaubois, Vasilije Micic ve Will Clyburn’le sayılar bulduk. Amath M ’Baye’nin yokluğuna rağmen bu maçı kazanabilmek bizim için çok önemli. EuroLeague çok uzun bir maraton, tabii iyi başlamak önemli ama iyi başlamaktansa son yıllarda olduğu gibi ligi en iyi yerde bitirmeyi tercih ederim”

Haberin Devamı

Ergin Ataman: İyi başlamaktansa iyi bitirmeyi tercih ederim

Maçın devre arasında, Anadolu Efes'le 2'si EuroLeague şampiyonluğu olmak üzere 8 kupa zaferi yaşayan Krunoslav Simon için tören düzenlendi. 44 numaralı forması emekliye ayrılan Hırvat oyuncuyla, günün anısına takım arkadaşları hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAZ