MENÜ

Dünya Kupası'da Huertel tartışması

A Milli Erkek Basketbol Takımımız’ın yer almadığı 2023 Dünya Kupası’nda 1. grup aşaması tamamlandı... Son 2 Dünya Kupası’nın 3.’sü ve olimpiyata ev sahipliği yapacak Fransa’nın erken vedası ülkede hayal kırıklığı yarattı, kadroya alınmayan Huertel konusu tartışmaya açıldı.

Dünya Kupası'da Huertel tartışması

A Milli Erkek Basketbol Takımımız’ın yer almadığı 2023 Dünya Kupası’nda 1. grup aşaması amamlandı... Gruplarda ilk 2 sırada yer alan takımlar 2. tura çıkarak kürsü şansını sürdürdü. Son 2 Dünya Kupası’nda üçüncülük kürsüsüne çıkan Fransa, H Grubu’nda Letonya ve Kanada’nın arkasında kalarak organizasyona erken veda etti.7

Haberin Devamı

Dünya Kupasıda Huertel tartışması

Rus takımına gittiği için Milli Takım’dan atılmıştı hatta bu durum, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Fransa’da büyük hayal kırıklığı yaratırken, oyun kurucu Thomas Heurtel’in neden kadroya alınmadığıyla ilgili de tartışma konusu yeniden gündeme geldi. Takım kaptanı Nicolas Batum “Siyaset umrumda değil, gelecek yıl Paris Olimpiyatları’nda her oyuncuya ihtiyacımız var.

Dünya Kupasıda Huertel tartışması

Önümüzdeki sene elimizdeki en iyi kadroyla oynamamız lazım.” ifadelerini kullanırken Fransa Spor Bakanı Amelie Oudera-Castera ise takım kaptan Batum’un açıklamalarına şöyle yanıt verdi: “Rusya meselesi yüzünden aldığımız kararlar tartışmaya açık değil, Thomas Heurtel Milli Takıma alınmayacağını bile bile Rusya’ya transfer oldu. Milli Takımda olmamayı göze alarak bu kararı aldı, zaten halihazırda çok iyi oyunculara sahibiz”. Bu arada Huertal, geçen yaz Zenit’le anlaşmış ve Rusya’ya gittiği için Fransa Basketbol Federasyonu’nun kararıyla artık Fransa Milli Takımı’nın formasını giyemeyeceği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

2. tur heyecanı yarın başlıyor

Dünya Kupası’nın 1. turunda, Dominik Cumhuriyeti’nin yenilgisiz 2. tura çıkması dikkat çekti. Şampiyonada A Grubu’nda Dominik Cumhuriyeti (3/3), İtalya (3/2), B Grubu’nda Sırbistan (3/3), Porto Riko (3/2), C Grubu’nda ABD (3/3), Yunanistan (3/2), D Grubu’nda Litvanya (3/3), Karadağ (3/2), E Grubu’nda Almanya (3/3), Avustralya (3/2), F Grubu’nda Slovenya (3/3), Gürcistan (3/2), G Grubu’nda İspanya (3/3), Brezilya (3/2), H Grubu’nda Kanada (3/3), Letonya (3/2) ilk 2 sırada yer alarak kürsü şansını sürdüren ülkeler oldu.

2. tura puanlarını taşıyan ülkeler burada da grup aşamasında ilk 2’ye girmeye çalışacak. 2. tur maçları yarın oynanmaya başlayacak. Bu arada Türkiye, 2002 ve 2019 arasında düzenlenen 5 Dünya Kupası’nda yer almış ve bu 21 yıllık süreçte ilk kez katılım gösteremedi.

YORUM YAZ