MENÜ

Dörtlü final Karşıyaka'da

Pınar Karşıyaka, 2013 Fiba Eurochallenge Final 4 organizasyonunun resmi ev sahibi oldu.

Dörtlü final Karşıyaka'da

Pınar Karşıyaka, tarihinde ilk kez son dört takım arasına kaldığı FIBA Eurochallenge Cup Final Four organizasyonuna ev sahipliği konusundaki yarışı kazandı. Genel Menajer Levent Türknas ve İdari Menajer Selim Çınar'la birlikte, FIBA Europe Genel Sekreteri Kamil Novak'la Frankfurt'ta görüşmeler yapan Şube Başkanı Mutlu Altuğ, "Yoğun toplantıların ardından Final Four ev sahipliğini resmen üstlendik. Tüm Karşıyaka camiasına ve İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum. İsteyince oluyor" dedi.

Yeşil-kırmızılıların, dev organizasyonu düzenlemek konusunda özellikle Rusya temsilcisi Krasnye Krylia'yla büyük çekişme yaşadığı öğrenildi. Kulübü temsilen Frankfurt'a bir heyetin gidip, organizasyonu en iyi şekilde yapma konusunda gösterdiği istekli tavır, sponsor Pınar'ın verdiği destek ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da tavsiyesini değerlendiren FIBA yetkililerinin, Rus cephesinin parasal açıdan daha yüksek teklif vermesine rağmen İzmir'i tercih ettiği vurgulandı.

ŞÖLEN KARŞIYAKA ARENA'DA

PINAR Karşıyaka'nın, Rusya'nın Krasnye Krylia, Fransa'nın BC Gravelines ve Almanya'nın EWE Baskets Oldenburg takımlarını ağırlayacağı Eurochallenge Cup Final Four'a, Karşıyaka Arena ev sahipliği yapacak. Adaylık formunda, Arena'nın yanısıra 10 bin kişi kapasiteli Halkapınar Spor Salonu'nu da FIBA'ya sunan yeşil-kırmızılıların, dev organizasyonu kendi evinde yapmayı tercih ettiği öğrenildi. Geçen sezon Beşiktaş'ın mutlu sona ulaştığı Eurochallenge Cup Final Four ilk maçları 26 Nisan'da, üçüncülük ve final ise 28 Nisan'da oynanacak. İlk maçta Almanya'nın Oldenburg takımıyla karşılaşacak Kaf-Kaf, kazanması durumunda aynı gün oynanacak Krasnye Krylia-Gravelines randevusunun galibiyle finalde kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ