MENÜ

Dimitris Itoudis'den Beşiktaş maçı sonrası tepki! 'Herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi'

Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Beşiktaş Emlakjet, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırladığı Fenerbahçe Beko'yu 68-64 mağlup etti. Maçın ardından Dimitris Itoudis çıkan olaylara sert tepki gösterdi.

Dimitris Itoudis'den Beşiktaş maçı sonrası tepki! 'Herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi'

Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Beşiktaş Emlakjet, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırladığı Fenerbahçe Beko'yu 68-64 mağlup etti.

Haberin Devamı

MAÇA ÇIKAN OLAYLARDA DAMGA VURDU

Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasına yakın Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, taraftarların küfürlü tezahüratlarına tepki gösterdi. Bu an sırasında tribünlerin reaksiyonu artarken sahaya atılan bir yabancı madde Fenerbahçe Beko'nun yıldızlarından Yam Madar'a geldi. Madar'ın kaşına gelen madde ile saha içerisinde yerde kalması sonrası maça bir süre ara verildi.

Dimitris Itoudisden Beşiktaş maçı sonrası tepki Herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi

ITOUDIS'DEN SERT SÖZLER

Maçın ardından Fenerbahçe'nin deneyimli Koç'u Dimitris Itoudis, Beşiktaş Emlakjet maçında yaşanan tribün olaylarına tepki gösterdi. Tribünlerden atılan yabancı maddeler sebebiyle Yam Madar’ın yaralanmasıyla ilgili sert sözler sarf etti.

Tecrübeli başantrenörün açıklamaları şu şekilde;

Haberin Devamı

"Maalesef basketbol dışı şeyler konuşmam gerekiyor. Her zaman rakibi tebrik ederim. Benim görgüm bunu gerektiriyor. Bugün de tabii ki kazandığı için Beşiktaş’ı tebrik edeceğim ama bu maçın biraz farklı şekilde kazanıldığını düşünüyorum. Federasyona, hakemlere, bunu organize eden herkese şunu sormak istiyorum. Bir oyuncuyu yaralayarak, tam her şey düzgün ve uygun giderken bu bir strateji midir? Federasyona sormak istiyorum. Oyuncuları yaralayarak maçın devam etmesi bir strateji mi? Bu kabul edilebilir bir şey mi? Normal şartlar altında herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi, durdurulurdu."

'AYNI ŞEY HAKEMİN BAŞINA GELSE...'

"Aynı şey hakemin başına gelse, tabii ki hiç kimsenin başına gelmesin. Ne hakeme, ne sahada hiç kimseye ama bu maç aynı şekilde devam eder miydi? Bunun cevabını maalesef bulamadım. Biz sahada fizikselliğimizle, oyunumuzla kazanmak istedik ama maalesef 2023 yılında sahada böyle bir ortamı vardı. Ve bu çok ortadaydı. Bu sebeple Yam Madar gözünden yaralandı ve kabul edilebilir bir şey değil. Evet, taraftarlar maçın en büyük parçasıdır. Şarkılarıyla, marşlarıyla ve söylemleri ile olmalılar ama Yam Madar’ı yaralayarak bu bir başarı ve mutluluk şeyi değildir. Bütün digital görüntüler ve her şey izlenmeli ve bunu yapan kişi hapse gitmeli çünkü Yam Madar gözünü kaybedebilirdi. Sadece bu değil, yüzlerce şey atıldı ve maç oynanmaya devam edildi."

Haberin Devamı

Dimitris Itoudisden Beşiktaş maçı sonrası tepki Herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi

'MAALESEF BAKSETBOLU KONUŞAMIYORUZ'

"Arkadaşım olan Beşiktaş’ın Koç’un yanına gittim ve mikronu alıp taraftarları sakinleştirmesini söyledim. Devre arasında bunu yaptığını öğrendim ve bunun için kendisine teşekkür ederim. Bu konuda hepimizin yapabilmesi gereken bir şeyler var. Antrenör de oyuncu da taraftarı sakinleştirebilir. Böyle bir şey Avrupa’da EuroCup’ta acaba olabilir miydi? Bunun cezası var. Çok büyük yaptırımı olur. Maalesef Türkiye ligi buna tolerans gösteriyor ve buna izin veriyor. Bunu yapan kişilerin hepsi cezalar almalı. Bu şekilde maçın devam etmesi inanılmaz. Maalesef basketbolu konuşamıyoruz."

Dimitris Itoudisden Beşiktaş maçı sonrası tepki Herhangi bir yerde bu maç iptal edilirdi

YORUM YAZ