MENÜ

Daniel Oturu resmen Anadolu Efes'te

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, Mike Daum takviyesinin ardından Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Merkezefendi Belediyesi Basket'ten Daniel Oturu'yu kiralık olarak kadrosuna kattı.

Daniel Oturu resmen Anadolu Efes'te

Anadolu Efes, bir süredir gündemde olan Daniel Oturu transferini resmen açıkladı. Basketbol Süper Ligi'nde Merkezefendi Belediyesi Basket formasıyla sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan Daniel Oturu, sezon sonuna kadar kiralık olarak Anadolu Efes kadrosuna katıldı.

Haberin Devamı

1999 doğumlu oyuncu 2.03 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.

Daniel Oturu resmen Anadolu Efeste

2020 yılında Minnesota Üniversitesi’nden mezun olan Daniel Oturu, aynı yıl Minnesota Timberwolves tarafından 2. tur 33. sıradan draft edildi. Kasım 2020’de takas ile Los Angeles Clippers’ın yolunu tutan Oturu, 2021 yılının Ekim ayında NBA G League takımlarından Windy City Bulls’a geçti. Aralık ayında Toronto Raptors ile kısa bir sözleşme imzalayan Oturu, sonrtasında yeniden Windy City Bulls’a geri döndü ve 2023-24 sezonu başında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’e transfer oldu. Daniel Oturu, Kasım ayının sonunda ise Anadolu Efes kadrosuna katıldı.

Daniel Oturu, üniversitedeki son yılında Big Ten En İyi Savunma Takımı’na seçildi. Başarılı oyuncu ayrıca 2021 NBA play-off’larında Batı Konferansi Finali’nde Clippers forması ile mücadele etti.

Haberin Devamı

Daniel Oturu resmen Anadolu Efeste

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket forması ile bu sezon 10 maçta 32:52 dakika ortalama süre alan Oturu; maç başına 20.3 sayı, 9.6 ribaunt ve 1.4 asist ortalamaları yakaladı.

 

Daniel Oturu resmen Anadolu Efeste

YORUM YAZ