MENÜ

Çukurova'dan üst üste 2. zafer

Kadınlar Euroleague'de Çukurova, Virtus Segafredo Bologna'yı 64-61 yenerek üst üste 2., 12. maçında da 8. galibiyetini elde etti. Özellikle geçtiğimiz hafta BC Polkowice'yi devirerek önemli bir zafer elde eden Çukurova, taraftarı karşısında çıktığı mücadeleyi de kayıpsız geçerek iddiasını gösterdi.

Çukurova'dan üst üste 2. zafer

ÇukurovaKadınlar Euroleague'de Virtus Segafredo Bologna'yı 64-61 mağlup etti. Bu kritik galibiyetin ardından Çukurova iddiasını gösterdi ve çeyrek finali garantilemiş oldu.

Haberin Devamı

Temsilcimiz karşılaşmaya Epoupa, Melis, Hollingsworth, Mabrey ve Williams beşiyle başladı. Rakibin 10-0'lık serisinin ardından mola alan ve ardından da kenardan gelen Sinem ve Kiss ile sayılar bulan Çukurova oyunda dengeyi sağlamayı başardı. Ev sahibi yıldızı Mabrey'in ilk sayılarıyla da öne geçti. Çukurova ilk periyodu da 23-19 üstün noktaladı.

İki periyotta savunmalar iyice sertleşti ve iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Mabrey ile Williams ile etkili olan ve üstünlüğünü koruyan Çukurova, Cornelius'un da son saniyerde attığı üçlükle soyunma odasına 36-32 önde gitti.

Mabrey sayılar bulmasının yanında yaptığı asistlerle arkadaşlarının da skor üretmesini sağladı, 44-35'te fark 9'a çıktı. Virtus Bolo üçlüklerle farkı azaltmaya çalışsa da son 10 dakikaya 51-47'lik skorla önde giren Çukurova oldu.

Son çeyrek adeta nefesleri kesti. Müthiş bir sayı düellosuna sahne olan periyotta Çukurova geriye düşse de önce eşitliği sağladı, ardından tekrar üstünlüğü aldı. Temsilcimiz son hücumlarda da hata yapmayınca mücadeleyi 64-61 kazandı. Çukurova'da Mabrey 19 sayı, 9 asist, 7 ribaunt ile yıldızlaşırken, Williams 14, Hollingsworth de 11 sayıyla çift hanelere çıktı.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA BASKETBOL: Cornelius 3, Epoupa 2, Hollingsworth 11, Mabrey 19, Williams 14, Sinem 5, Meltem, Melis, Kiss 5, Asena 5, Derin
VIRTUS SEGAFREDO BOLOGNA: Andre, Barberis 5, Pasa 10, Rupert 16, Zandalasini 2, Consolini, Cox 12, Orsili 6, Peters 10

Çukurovadan üst üste 2. zafer

YORUM YAZ