MENÜ

Çukurova yıldızıyla kazandı

Kurduğu kadro ile geçen sezon olduğu gibi bu sezon da hem ligde hem Avrupa'da başarı hedefleyen Çukurova Basketbol, Euroleague'de Virtus Bologna deplasmanında 73-65 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı.

Çukurova yıldızıyla kazandı

Temsilcimiz maça Cornelius-Mabrey-Iagupova-Kiss-Williams beşiyle başladı. Virtus Bologna'ya ilk 3 dakikada sayı şansı tanımayan Çukurova, özellikle Kiss'in etkili olduğu süre içinde 9-0 öne geçmeyi başardı. Mabrey'in de skor katkısı vermesiyle arayı açan Çukurova 15-5'te farkı çift hanelere de çıkardı. Bologna devreye girmeye çalışsa da temsilcimiz ilk çeyreği 20-16 üstün tamamladı. İkinci periyotta oyun biraz daha dengelense de Mabrey çift hanelere çıkıp etkili oyununu sürdürünce üstünlük Çukurova'da kaldı. Williams ve Iagupova'nın da devreye girmesiyle temsilcimiz soyunma odasına 39-30 üstün gitti.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekte Mabrey rüzgarı devam etti... Bunun yanında Kiss ve Williams pota altında duvar olunca rakip çaresiz kaldı. Derin de iki üçlükle sahne alınca Çukurova son 10 dakikaya 59-50'lik skorla 9 sayı avantajla girdi. Son çeyrekte Iagupova ile Williams da çift hanelere çıkarken, Çukurova salondan 83-65 galip ayrıldı ve zor bir deplasmanda ilk dakikadan itibaren üstün götürdüğü maçta rahat bir zaferle ayrıldı. Gecenin yıldızı 23 sayı 6 ribaunt ve 6 asistle Mabrey olurken, Iagupova da 17 sayı, 7 ribaunt, 4 asistle ona eşlik etti.

ÇUKUROVA BASKETBOL: Cornelius 3, Iagupova 17, Kiss 8, Mabrey 23, Williams 11, Sinem, Meltem, Hollingsworth, Studer 3, Asena, Derin 8

Çukurova yıldızıyla kazandı

YORUM YAZ