MENÜ

Çukurova, Bursa'dan mutlu dönüyor

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üst sıralardan kopmak istemeyen Çukurova, Bursa Uludağ'ı deplasmanda 85-54 yenerken, Botaş mağlubiyetini telafi etti. Konuk ekip 19. maçında 13. galibiyetini aldı

Çukurova, Bursa'dan mutlu dönüyor

Mabrey'in forma giymediği maçta Botaş'a kaybeden Çukurova, bu kez Bursa Uludağ deplasmanına yıldızının olduğu beş ile başladı. Mabrey farkını hemen hissettirirken, bunun yanında pota altından Williams ile sayılar bulan, kenardan da Kiss, Melis ve Cornelius'tan katkı alan konuk ekip ilk çeyreği 23-10 önde bitirdi ve farkı çift hanelere çıkardı.

Haberin Devamı

İkinci periyodun başında Çukurova skor üretmekte zorlanırken bu krizden takımı çıkan Mabrey oldu. Üst üste sayılarla konuk ekibin üstünlüğünü korumasını sağlayan yıldız basketbolcu mücadelede çift hanelere çıkan ilk isimdi. Kenardan gelmesine rağmen Kiss de en etkililer arasına daha ilk yarıdan ismini yazdırdı. Çukurova böylece soyunma odasına 42-37 üstün gitti.

Rotasyonu dar olan Bursa Uludağ ilk beşi dışında sadece Eda Şahin'e şans verdi. Çukurova'da ise ikinci devrede de Mabrey şov sürdü. Üst üste sayılarla farkı çift hanelere tekrar taşıyan yıldız basketbol konuk ekibi rahatlattı. Çukurova son 10 dakikaya da 64-46 üstün başlamayı başardı.

Dördüncü çeyrekte Çukurova'da Ceyhun Yıldızoğlu kenardaki isimlere daha fazla şans verirken konuk ekip Sinem ve Cornelius ile sayılar bulmaya devam etti, salondan 85-54 galip ayrıldı. Çukurova'da Mabrey son bölümlerde kenarda otursa da 24 sayıyla en skorer isim olurken, Kiss 17, Williams, Cornelis ve Sinem de 10'ar sayıyla çift hanelere çıktı.

Haberin Devamı

BURSA ULUDAĞ: Kiana 19, Oumoul 4, Tuba 10, Shaqwedia 12, Channon 8, İpek, Eda 1
ÇUKUROVA: Asena, Williams 10, Mabrey 24, Sinem 10, Hollingsworth 5, Kiss 17, Melis 5, Cornelius 10, Derin, Elif, Meltem 4

YORUM YAZ