MENÜ

Çekya'daki bayrak skandalına FIBA'dan açıklama geldi

Kadınlar EuroLeague Final Four'da ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi organizasyonun ev sahibi USK Prag'ı saf dışı bırakarak Fenerbahçe ile karşılaşacağı Türk finaline adını yazdırdı. Fakat maçtan sonra Çek görevliler Türk bayraklı sevince engel oldu. Bugün de maçtan sonra yaşanan olayla ilgili FIBA açıklaması geldi.

Çekya'daki bayrak skandalına FIBA'dan açıklama geldi

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen EuroLeague Kadınlar Dörtlü Final'in yarı final maçını ev sahibi USK Praha'ya karşı 78-58 kazanarak, tarihi bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

PRAG'DA BAYRAK SKANDALI

Kralovka Arena'da ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, ev sahibi USK Prag'ı geçerek adını finale yazdırırken maç sonu FIBA adına organizasyonu sağlayan ekiplerin skandal tutumları dikkat çekti.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları, saha içerisinde haklı bir sevinç gösterisi içerisindeyken takımı orada yalnız bırakmayan taraftarların elindeki Türk bayrağına saha kenarındaki görevliler tarafından engel olunmaya çalışıldı.

Türk bayrağı ile sevinci engelleyen saha kenarındaki görevlilerin hareketi, oyuncular tarafından da tepki gördü. Sinem Ataş, yetkililerin engel olmaya çalıştığı Türk bayrağını alarak saha içerisinde arkadaşlarının yanına döndü. Fakat bu sefer de FIBA'nın yetkilileri bayrağı oyuncuların elinden aldı.

Haberin Devamı

Yaşanan olay sonrası ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları da formalarındaki Türk armasını işaret ederek sevinçlerini sürdürdü.

TRİBÜNLER TÜRK BAYRAĞI İLE DONATILACAK

Prag'daki skandal tutum sonrası harekete geçen temsilcilerimiz, final maçı öncesi Türk bayrağı dağıtacak. Türkiye'den getirilecek çok sayıda bayrak ile tribünlerin donatılması ve gerçek bir Türk finali izletilmesi planlanıyor.

FIBA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayla alakalı Uluslararası Basketbol Federasyonu'ndan (FIBA) bir açıklama geldi;

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa, Türk kulübü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali 2023’ün ev sahibi kulübü ZVVZ USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul etmektedir.

Ev sahibi kulüp ile Mersin arasında oynanan maçın sona ermesinin ardından, bahsi geçen kişi, Türk takımının kutlama yapan oyuncularının bir taraftar tarafından verilen Türk bayraklarından birine erişimine izin vermedi.

Prag kulübü olayın ardından olarak Mersin'den özür diledi ve tüm olayın FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4'ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması üzerine olduğunu belirtti.

FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak adına organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır.

YORUM YAZ