MENÜ

Cehennemi yaşattılar!

Sinan Erdem’de müthiş bir atmosfer vardı. 12 bin Fenerbahçe taraftarı 40 dakika boyunca Olympiakos’a cehennemi yaşattı. Şampiyonluk kupası havaya kalktığında ise coşku tavan yaptı.

Cehennemi yaşattılar!

1922 ve 2012’den sonra İstanbul 3. kez Final Four’a ev sahipliği yaparken, Sarı- Lacivertli taraftarlar cuma günü olduğu gibi finale de damgasını vurdu. Saatler önce Kadıköy’de buluşup teknelere binen Fenerbahçeli sporseverler, tezahüratlar eşliğinde Boğaz’ı inletti ve Ataköy’e gitti. 15 bin kişilik salonda yaklaşık 12 bin Sarı- Lacivertli vardı. İlk dakikadan itibaren müthiş bir atmosfer oluşturan taraftarlar, Olympiakos’u her geçen periyotta biraz daha baskı altına aldı. Özellikle maçın ikinci yarısında salon tezahüratlarla inlerken, Fenerbahçeli taraftarlar takımlarının en büyük ateşleyicisi oldu, Yunanlar’a ise cehennemi yaşattı. Maç sonunda Sinan Erdem’e coşku tavan yaptı. Şampiyonluk kupası havaya kalktığı anda yaşanan sevinç görülmeye değerdi.

Taraftar böyle olur...

Kısacası Fenerbahçeli basketbolcular kadar Eurolegue’de sezonunun başından bu yana müthiş destek veren taraftarlar da şampiyonlukta ciddi pay sahibiydi. Hem Real Madrid hem de Olympiakos karşılaşmalarında inanılmaz görüntü oluşturan Fenerbahçeliler, herkese “Taraftar dediğin böyle olur” dedirtti.

Spanoulis titredi!

Olympiakos’un en büyük silahı olan ve CSKA Moskova maçında yıldızlaşıp takımına galibiyeti getiren Spanoulis, finalde adeta kayıplardaydı. Yunan ekibinin tecrübeli oyuncusu Fenerbahçe maçında sadece 9 sayıda kaldı. Mücadele boyunca Sarı-Lacivertli oyuncular Spanoulis’e göz açtırmazken, pota altında üst üste yediği bloklarla 34 yaşındaki basketbolcu şok oldu. 3 tane Eurolegue şampiyonluğu olan Spanoulis dün salonu boynu bükük terketti.

Yok böyle güvenlik

Yaklaşık 12 bin Fenerbahçe taraftarının yanı sıra 2 bin 500 Yunan basketbolsever de Sinan Erdem’deki müthiş mücadeleyi takip etti. Maç öncesinde taksimde ufak tefek olaylar yaşanmasına rağmen Ataköy’de hiçbir sıkıntı yaşanmadı. İstanbul emniyeti üst düzey güvenlik önlemleri alırken, salonun çevresinde adeta kuş uçurulmadı. Finalde yaklaşık 2 bin polis ve bin özel güvenlik personeli çalıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ