MENÜ

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nden Iagupova bombası!

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, daha önce 3 sezon takımın formasını giyen Alina Iagupova'yı kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nden Iagupova bombası!

Geçtiğimiz sezon Kadınlar EuroLeague'de final oynama başarısı gösteren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, finaldeki rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding ile yollarını ayıran Alina Iagupova'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

Haberin Devamı

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinden Iagupova bombası

Daha önce 3 sezon ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi forması giyen Ukraynalı oyuncu, sonrasında transfer olduğu Fenerbahçe Alagöz Holding forması altında 2020 ve 2021'de Kadınlar EuroLeague'in MVP'si olmayı başarmıştı. 2023'te de Fenerbahçe Alagöz Holding ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Iagupova, eski takımı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ne döndü.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, resmi açıklamasında daha önce 3 sezon formasını giydiği takımlarında kaptanlık da yapan Alina Iagupova ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını belirtti.

Ukraynalı 31 yaşındaki basketbolcu Fenerbahçe ve Çukurova'nın dışında Dnipro Dnepropetrovsk, Regina-Basket Bar, Elizabeth-Basket Kirovograd, Astana Tigers, Castors Braine, Okzhetpes Kokshetay ve ESB Villeneuve-d'Ascq takımlarında forma giydi. Iagupova ayrıca 2013 yılı WNBA seçmeleri'nde Los Angeles Sparks tarafından 3. tur 34. sıradan seçildi.

Haberin Devamı

 

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinden Iagupova bombası

YORUM YAZ