MENÜ

Bursa’nın potada yükselen yıldızı: Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin çiçeği burnunda kulübü Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor, henüz 6 aylık bir takım olmasına rağmen gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Kulüp, altyapıya dair de önemli hedefler üzerinde de çalışıyor.

Bursa’nın potada yükselen yıldızı:  Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında kurulan ve kısa sürede 1. Lig puan cetvelinde üst sıralara adını yazdırmayı başaran Bursa temsilcisi Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor Kulübü, kadın basketboluna kattığı değer ile dikkat çekiyor. Kulübün başkan yardımcısı Nergis Rusçuklu amaçlarının kadın basketbolunu sevdirmek olduğunu belirterek, "Bu amacımız doğrultusunda ilerleyen dönemde altyapımızı kurmak istiyoruz. Küçük yerlerde yaşayan yetenekli kızlarımızı bulup, onlara fırsat sunma hedefindeyiz. Bu kapsamda da ana sponsorumuz olan Danilo’s Pizza, 'Kadın Basketbolu'na hizmetlerini geliştirmek adına Düzce Basket Kulübü ile altyapı faaliyetleri için işbirliği gerçekleştirmiştir. Bu birliktelik ile Düzce ilindeki 6-14 yaş aralığındaki kız çocuklarımıza tarama yapılarak yetenekli ve gelişim vaadeden sporcu adaylarına ücretsiz basketbol eğitimi verilecektir. Amacımız alt yapıdan yetişecek olan kız çocuklarının Türkiye Kadın Basketbol Liginde mücadele eden A takımımıza ve Milli takımımıza sporcu yetiştirmektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Kadın güçlenirse, toplum güçlenir"
Nergis Rusçuklu, kadın basketbolunu önemsediklerinin de altını çizdi, "Çünkü her şeyden önce kadını önemsiyoruz. Belki biraz klişe gibi gelecek olsa da, "Kadın güçlenirse toplum güçlenir" bakış açısına gönülden inanıyoruz. Ve bu bakış açısı ile bir kız çocuğunun hayatını değiştirebilirsek, biliyoruz ki belki çok uzun sürer ama dünyayı da değiştirebiliriz. Bu düşünce ile her spor dalında kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlanması gerekiyor. Bu konuda en önemli faktörün de aile olduğunu düşünüyoruz. Aileler, erkek çocuklarını en az bir spor yapmaları konusunda cesaretlendirirken, toplumun birçok kesiminde maalesef kızlar konusunda çok korumacı ddavranılıyor çünkü aileler kızların diziksel olarak erkeklerden daha narin, kırılgan ve zayıf olduğunu düşünüyor Bu yanlış inancın toplumun daha çok bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile düzelebileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rusçuklu: Sponsor desteği çok önemli
Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atalay'ın kadın basketboluna her anlamda destek verdiğini de sözlerine ekleyen Rusçuklu, "Diğer sponsorlarımız Atacar Filo, TEM Trafik Müşavirliği, Demirdağ Sigorta ve Doktor Çelik firmalarına da vermiş oldukları destekler için şükranlarımızı sunuyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailede görev alan kıymetli antrenörlerimize, teknik kadromuza, değerli sporcularımıza ve çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bursa Ant Spor Yönetimi olarak Bursa Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Rahmi Aksoy’a ve Gemlik İlçe Spor Müdürü Sayın Berkan Atasoy’a, ligde Bursa ili adına mücadele eden takımımıza bugüne kadar vermiş oldukları destek için teşekkürü borç biliriz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bursa’nın potada yükselen yıldızı:  Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor

YORUM YAZ