MENÜ

Itoudis: Biz savaşmaya geldik

Euroleague Play-Off'ta normal sezon lideri Olympiakos karşısında seriyi 1-1’egetiren ve saha avantajını İstanbul'a taşıyan coach Itoudis şunları söyledi: "Bu maçta 3 kere geri geldik. İlkinde kötü başlangıçtan geri geldik, sonra Vezenkov’un 3. çeyrekteki atışından sonra geri geldik. Biz, savaşmaya geldik. EuroLeague’in sisteminde33maç oynuyorsunuz ama son30 saniye gibi bir sürede kaderin belli oluyor"

Itoudis: Biz savaşmaya geldik

Euroleague'de normal sezon lideri Olympiakos'la Play-Off'ta eşleşen ve deplasmandaki 2. maçı 82-78 kazanarak seride eşitliği sağlayan Fenerbahçe Beko’da yüzler gülüyor. Saha avantajını da İstanbul'a taşımayı başaran Sarı-Lacivertliler'de coach Itoudis öncelikle takım ve sağlık ekibine teşekkür ederek, “Bu savaş için ve inandıkları için ilk olarak takımı tebrik etmek istiyorum. Onlardan sonra da sağlık ekibimizi tebrik etmek istiyorum. Doktor olsun, fizyoterapist olsun, kondisyoner koçlar olsun… Çünkü daha dönmesi henüz beklenemeyen iki oyuncumuz vardı; Marko Guduric ve Metecan. Hem oyuncular hem de sağlık ekibi inanılmaz bir efor gösterdi, ekstra terapiler yaptılar ve dönmelerini sağladılar. Kamera arkasında böyle şeyler de oluyor ve bunlar görülmüyor, o yüzden bu kişilerin de takdir alkışı almasını istediğim için bunu da belirtmek istedim"ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'1-1’e güvenerek devam etmeyeceğiz'

Başarılı çalıştırıcı ayrıca şunları söyledi:"Olympiakos hem hücumda hem savunmada çok daha iyiydi. Biz derli toplu değildik, biraz dağınık başladık.Hatta bu sezon oynadığımız iki maçtaki gibi başladık. Ama sonra farklıydık. Savunmadaki zaaflarını kullanarak onlara karşı saldırmayı başardık.Çok güçlü bir takım, 3 yıldır birlikte olan ve kimyası oluşmuş bir takım. Ama şöyle detaylarımız da var tabii ki, coach olsun, 9-10 oyuncu olsun, yepyeni bir takımız ve bu şekilde savaşıyoruz. Tabii ki şimdi ev sahibi olarak İstanbul’a 1-1 dönmek çok güzel. Sakın yanlış anlaşılmasın, buna güvenerek devam etmeyeceğiz tabii ki.Her pozisyon çok önemli. Tabii ki mutluyum. Ama unutmayalım ki Olympiakos birinci sıradaki takım. Müthiş oyunculardan oluşuyor. Bu maçta 3 kere geri geldik. İlkinde kötü başlangıçtan geri geldik, sonra Vezenkov’un üçüncü çeyrekteki atışından sonra geri geldik. Biz, savaşmaya geldik. EuroLeague’in sisteminde 33 maç oynuyorsunuz ama son 30 saniye gibi bir sürede kaderin belli oluyor"

YORUM YAZ