MENÜ

Beşiktaş - Fenerbahçe maçında gözünden yaralanan Yam Madar'ın babası konuştu: 'Yahudi olmasıyla ilgisi yok'

Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş'a konuk olan Fenerbahçe Beko'da maça damga vuran isim Yam Madar olmuştu. Yıldız basketbolcunun gözüne gelen yabancı cisim ve maçın durması dikkatlerden kaçmamıştı. Yıldız basketbolcunun babası, ortaya çıkan iddialara ise açıklık getirdi.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçında gözünden yaralanan Yam Madar'ın babası konuştu: 'Yahudi olmasıyla ilgisi yok'

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz cumartesi günü Beşiktaş Emlakjet'e konuk oldu. Siyah-Beyazlılar'ın 68-64'lük üstünlüğüyle tamamlanan mücadelenin ikinci çeyreğinde yaşanan saha olayları maça damga vurdu. Tribünlerden atılan bir cisim, F.Bahçe'nin İsrailli oyun kurucusu Yam Madar'ın kafasına isabet etti. Kaşında açılma meydana gelen oyuncu, soyunma odasında tedavi edildi ve ikinci yarıda tekrar sahaya döndü. Bu olayın ardından hakemler anons yaparak tribünleri uyardılar. Bu olay, dünya basınında gündem oldu.

Haberin Devamı

ADIM ADIM SÜPER LİG'E

'BİLEREK ONA ATILMADI'

İsrailli basketbolcunun babası Zohar Madar, oğlunun Yahudi olduğu gerekçesiyle hedef alındığı yönünde algı yapan Alman ve Belçika basınını yalanladı. Ülkesinin basınına konuşan Baba Zohar, "Olay İsrailli veya Yahudi olduğu için yaşanmadı. Cisim bilerek ona atılmadı. Taraftarlarla bir tür olaylar yaşandı. Büyük bir isyan ve kargaşa vardı. Gerçekten amaçlanmamıştı. Fırlatılan cisimlerle başka yaralananlar da oldu" ifadelerini kullandı. Zohar, oğlunun tedavisi için İsrail'de olduğunu belirterek "Kendisi bir Euroleague takımı oyuncusu ve uzun bir süre takımdan ayrı kalamaz" dedi.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçında gözünden yaralanan Yam Madarın babası konuştu: Yahudi olmasıyla ilgisi yok

İDDİALARA YANIT VERDİ

İsrailli basketbolcunun babası Zohar Madar, oğlunun Yahudi olduğu gerekçesiyle hedef alındığı yönünde çıkan haberleri yalanladı. Ülkesinin basınına konuşan Baba Zohar, "Olay İsrailli veya Yahudi olduğu için yaşanmadı. Cisim bilerek ona atılmadı. Taraftarlarla bir tür olaylar yaşandı. Büyük bir isyan ve kargaşa vardı. Gerçekten amaçlanmamıştı. Fırlatılan cisimlerle başka yaralananlar da oldu" ifadelerini kullandı. Zohar, oğlunun tedavisi için İsrail'de olduğunu belirterek "Kendisi bir Euroleague takımı oyuncusu ve uzun bir süre takımdan ayrı kalamaz" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Fenerbahçe maçında gözünden yaralanan Yam Madarın babası konuştu: Yahudi olmasıyla ilgisi yok

YORUM YAZ