MENÜ

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 5 Türk kulübü yer alacak

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) Yönetim Kurulu 27 Haziran Salı günü bir araya geldi ve Basketbol Şampiyonlar Ligi 2023-24 normal sezonuna katılacak takımların yanı sıra elemelerde mücadele eden 24 takımı da onayladı. Buna göre BCL normal sezonunda Türkiye’den Bursaspor, Darüşşafaka Lassa, Galatasaray Nef, Pınar Karşıyaka ve Tofaş olmak üzere 5 takım mücadele edecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 5 Türk kulübü yer alacak

BCL’in yeni sezonuna toplamda 63 takım başvuruda bulunurken, normal sezon bir kez daha 32 takımla oynanacak. İtalya'dan Bertram Yachts Derthona, Türkiye'den Bursaspor ve Polonya şampiyonu Kral Szczecin ve İspanya’dan Rio Breogan takımları ilk defa BCL’de yer alacakken, EWE Baskets Oldenburg, Le Mans Sarthe Basket, Çekya şampiyonu Opava and Promitheas Patras takımları ise BCL’e verdikleri aradan sonra geri dönüyor.

Haberin Devamı

Turnuvanın 8’inci sezonunda toplam 28 ülke temsil edilecek ve 14 ulusal şampiyon yer alacak. Normal sezona katılmaya hak kazanan son kulüplerin belirleneceği eleme turları ise 26 Eylül'de başlayacak ve 1 Ekim'de sona erecek.

Normal sezon, önceki sezonlarla aynı formatta olarak 17 Ekim'de başlayacak ve dört takımdan oluşan sekiz grup olacak. Grup liderleri doğrudan Son 16 Turu’na yükselirken, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlar ocak ayında play-in serisi oynayacak. Ocak ayının sonlarında, Son 16 grup aşaması başlayacak ve nisan ayında oynanacak çeyrek finallerde mücadele edecek sekiz takım belli olacak. Dörtlü Final ise mayıs ayının ilk hafta sonu gerçekleşecek.

Normal sezona katılacak kulüplerin tam listesi şu şekilde:

Haberin Devamı

(alfabetik sırayla):

AEK (Yunanistan), Bertram Yachts Derthona (İtalya), Bursaspor, Darüşşafaka Lassa, Dinamo BDS Sassari (İtalya), EWE Baskets Oldenburg (Almanya), Falco Vulcano Szombathely (Macaristan), Filou Oostende (Belçika), Galatasaray Nef, Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), Hapoel Holon (İsrail), Igokea m:tel (Bosna Hersek), JDA Bourgogne Dijon (Fransa), King Szczecin (Polonya), Le Mans Sarthe Basket (Fransa), Lenovo Tenerife (İspanya), MHP RIESEN Ludwigsburg (Almanya), Opava (Çekya), PAOK mateco (Yunanistan), Peristeri bwin (Yunanistan), Pınar Karşıyaka, Promitheas Patras (Yunanistan), Rio Breogan (İspanya), Rytas Vilnius (Litvanya), Telekom Baskets Bonn (Almanya), Tofaş, UCAM Murcia (İspanya), Unicaja (İspanya), VEF Riga (Letonya).

Elemelere katılacak kulüplerin tam listesi şu şekilde:

(alfabetik sırayla):

Bakken Bears (Danimarka), BG Gottingen (Almayna), Caledonia Gladiators (Büyük Britanya), Cholet Basket (Fransa), CSM CSU Oradea (Romanya), FMP Soccerbet (Sırbistan), Happy Casa Brindisi (İtalya), Heroes Den Bosch (Hollanda), Ironi Hay Motors Ness Ziona (İsrail), Jonava CBet (Litvanya), Kalev/Cramo (Estonya), Karhu Basket (Finlandiya), Legia Warszawa (Polonya), Monbus Obradoiro (İspanya), Mornar Barsko Zlato (Karadağ), Norrkoping Dolphins (İsveç), Pallacanestro Varese (İtalya), Patrioti Levice (Slovakya), Peja (Kosova), Petrolina AEK LCA (Kıbrıs Rum Kesimi), Telenet Giants Antwerp (Belçika), TSU Tbilisi (Gürcistan), SIG Strasbourg (Fransa), SL Benfica (Portekiz).

Haberin Devamı

Eleme turları ve normal sezon için ilk kura çekimi 5 Temmuz Çarşamba günü İsviçre’deki Patrick Baumann Basketbol Evi'nde yapılacak. Kura çekimi championsleague.basketball adresinden canlı olarak takip edilebilecek.

YORUM YAZ