MENÜ

Basketbol Dünya Kupası şampiyonu Almanya! Tarihinde ilk kez

FIBA Dünya Kupası Finali’nde Almanya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Sırbistan tarihinde 2., Almanya ise ilk kez şampiyonluk kupası için sahaya çıktı. Nefes kesen maçı Almanya 83-77 kazanarak Dünya Kupası şampiyonu oldu.

Basketbol Dünya Kupası şampiyonu Almanya! Tarihinde ilk kez

FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası finalinde Almanya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Filipinler'deki Mall Of Asia Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 47-47 eşitlikle geçildi. İkinci yarıda daha etkili bir performans sergileyen Almanya, 83-77'lik skorla galip geldi ve tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Öte yandan Almanya, turnuvayı namağlup olarak bitirdi. Mücadelenin en skorer ismi ise Almanya'da 28 sayı kaydeden Dennis Schröder oldu. 

Haberin Devamı

CANLI - SKOR TAKİBİ

1. Çeyrek | Almanya 23-26 Sırbistan

2. Çeyrek | Almanya 47-47 Sırbistan

3. Çeyrek | Almanya 69-57 Sırbistan

4. Çeyrek | Almanya 83-77 Sırbistan

Sırbistan finale nasıl geldi?

B Grubu’nda Güney Sudan, Porto Riko ve Çin ile mücadele eden Sırbistan grubunu yenilgisiz tamamladı. Sırplar 2. turda İtalya’ya kaybederken, Dominik Cumhuriyeti’ni mağlup etti. Sırbistan çeyrek finalde Litvanya’yı geçti, yarı finalde de ABD’yi saf dışı bırakarak finale yükseldi.

Almanya finale nasıl geldi?

Almanya ise turnuvada Finlandiya, Avustralya ve Japonya ile E Grubu’nda yer aldı ve 3’te 3 yaptı. Almanlar, 2. turda da Gürcistan ve Slovenya’yı mağlup ederek yoluna yenilgisiz devam etti. Almanya, çeyrek finalde Letonya’yı ve yarı finalde de ABD’yi mağlup ederek finale geldi.

Haberin Devamı

Basketbol Dünya Kupası şampiyonu Almanya Tarihinde ilk kez

YORUM YAZ