MENÜ

Barcelona'da yaprak dökümü! Yıldız basketbolcu ile yollar ayrılıyor

EuroLeague‘de son dönemde istediği başarıya bir türlü ulaşamayan Barcelona'da bütçe kesintisine gidiliyor. Yıldız basketbolcularla da yol ayrımına gelindi.

Barcelona'da yaprak dökümü! Yıldız basketbolcu ile yollar ayrılıyor

Yüksek bütçeli kadro kurmalarına rağmen 2-3 sezondur EuroLeague'de gelmeyen başarı Barcelona yönetimini yeni bir karar alma aşamasına getirdi. Katalan ekibi, bütçe kesintisine gidiyor. İspanyol kulübünün bütçesini düşürme kararı alması sonrasında gözler takımdaki oyunculara çevrildi. Bu oyuncuların başında ise takımın en çok kazanan ismi Nikola Mirotic yer alıyor. İddialara göre Barcelona, Mirotic’e takımdaki geleceği için iki seçenek sundu.

Haberin Devamı

GELECEK SEZONUN YAPILANMASI YAPILIYOR

Kaunas’taki Final Four’da önce Real Madrid’e ardından üçüncülük maçında AS Monaco’ya mağlup olan Barcelona, şimdiden gelecek sezonki planlamasına başlamış durumda. Bu sezon için 44 milyon euroluk bir bütçeye sahip olan Barça, gelecek sezonki bütçesini %20 – %25 arasında bütçe kesintisi yaparak 33-36 milyon euro seviyesine çekmek istiyor.

'BENİM OYUNCUM ÖLMÜŞ'

MIROTIC İLE YOL AYRIMI

Sözleşmeli oyuncular arasında maaş kesintisi yapması istenen ilk oyuncu, kadroda en çok para kazanan oyuncu olan Nikola Mirotic olacak. Barcelona ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki oyuncu, kontratını tamamlama konusunda istekli olsa da kulüp bu konuda farklı bir düşünceye sahip.

Mirotic, bir sezonda 5 milyon Euro kazanıyor. Yönetim, kulübün yaşamakta olduğu hassas mali durumu dikkate alarak bu meblağı ödemeye devam etmek istemiyor.

Haberin Devamı

Barcelonada yaprak dökümü Yıldız basketbolcu ile yollar ayrılıyor

'SÖZLEŞMEMİ BİTİRMEK İSTİYORUM'

Karadağ doğumlu oyuncu, takımdaki geleceği ile ilgili şu sözleri kullanmıştı:

“Barcelona ile bir sözleşmem var ve bunu bitirmek istiyorum. Ancak basketbol ve diğer spor dallarında sözleşmelerini bitene kadar takımda durmayan oyuncular var. Geleceğimle ilgili ne olacağını göreceğiz.”

Barcelonada yaprak dökümü Yıldız basketbolcu ile yollar ayrılıyor

YORUM YAZ