MENÜ

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak 'Basketbol Gelişim Merkezi'ninde incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi’nin şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak 'Basketbol Gelişim Merkezi'ninde incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen ve “Avrupa’nın Basketbol Üssü” olarak nitelendirilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yapı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği tesiste, 10 bin kişi kapasiteli spor salonunun yanı sıra bin kişilik antrenman ve maç salonu da yer alacak.

Haberin Devamı

Altyapıya büyük önem
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi’nin sportif altyapımız açısından çok önemli bir tesis olacağını belirterek “Tesis içerisine, geleceğin ‘Dev Adam’larının yetişeceği 3 adet altyapı salonu kuruyoruz, bu salonda yılda 8 bin maç oynanacak. Sporcu kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını gözeterek dizayn edileceği otel ve kamp merkezi ile adeta bir okul görevi görecek.” dedi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak Basketbol Gelişim Merkezininde incelemelerde bulundu

Türkiye Yüzyılının gençlerin yüzyılı olacağını her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Bakan Bak, “Basketbol Gelişim Merkezi, toplu ulaşım hatlarına, İstanbul’un tarihi dokusuna ve surlarla uyumlu mimarisi ile 15 bin metre kare toplam yeşil alana sahip olacak. Şehrin kalbinde konumlandırılan tesiste basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme-içme alanları da bulunacak. Böylelikle gençlerimiz sosyalleşirken spordan da kopmamasını, sporun hayatlarının bir parçası olarak kalmasını sağlayacağız.” diye konuştu. Toplamda 68 bin 800 metrekare alana kurulacak olan Basketbol Gelişim Merkezi, maçlar, turnuvalar, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir alan olma özelliğine sahip olacak.

Haberin Devamı

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak Basketbol Gelişim Merkezininde incelemelerde bulundu

YORUM YAZ