MENÜ

"Artık Mamba gider"

Başarıları gibi vedası da muhteşem oldu... 20 yıllık spor kariyerini, Utah Jazz karşısında 60 sayıyla tamamlayan Kobe Bryant’ı son maçında herkes gururla alkışladı. Jübilesinde en çok sayı atan oyuncu unvanını almayı başaran ‘Black Mamba’ lakaplı efsanenin son sözü şu oldu: ‘Ne diyebilirim ki, artık Mamba gider’

"Artık Mamba gider"

Kobe Bryant’ın veda maçı unutulmazlar arasına girdi!.. 20 yıllık kariyerinin 1566. ve son maçına Utah Jazz karşısında çıkan 37 yaşındaki Kobe Bryant, tam 60 sayı atarak bu sezon bir maçta en fazla sayı atan isim olurken aynı zamanda jübilesinde en çok sayı atan oyuncu olmayı da başardı. İşte bu unutulmaz geceyi, FANATİK yerinde izledi. Los Angeles muhabirimiz Barbaros Tapan o muhteşem atmosferi aktardı...

600 kişilik basın ordusu

Lakers taraftarları için dün gece hem tarihi hem de hüzünlüydü. Basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Kobe Bryant, 20 yıllık NBA kariyerine Utah Jazz ile oynadıkları maçla son verdi. Bryant’ı son maçında 600’e yakın basın mensubu takip ederken bilet fiyatları 2 bin ila 40 bin Dolar arasında değişti.

Kapanışı Nicholson yaptı

Maç, Kobe’nin takım arkadaşlarının, ünlü sporcuların, coachların ve tabiki de koyu Lakers taraftarı Jack Nicholson’un mesajlarından oluşan özel video ile başladı. Ünlü oyuncular, ‘Bizim dönemimizin Micheal Jordan’ı hepimizin ilham kaynağı’ derken, videonun kapanışını Hollywood’un en başarılı oyuncularından Jack Nicholson yaptı. Nicholson “Hoşçakal Kobe. Sanırım ben de seninle emekli olabilirim. Seni izlemek harikaydı. Ben ve ailem seni izlemekten büyük zevk aldık. Umarım sen de bize verdiğin zevkin yarısı kadar da olsa oynarken zevk alabildin. Sen herkese ilham kaynağı oldun. Los Angeles seni seviyor” dedi.

Türk fanlarına selam

Lakers’ın efsanelerinden Magic Johnson da bir konuşma yaparak Kobe’yi gelmiş geçmiş en iyi Lakers oyuncusu ilan etti. Kanye West, Jay Z, Beckham, Adam Levine, Snoop Doog bu tarihi maça gelen ünlülerdi. Maç sonunda Kobe’yle biraraya gelen Barbaros Tapan, Türkiye’deki hayranları adına efsaneye teşekkür etti. Türkiye’nin kalbinde çok özel yeri olduğunu söyleyen Kobe, Türkiye’deki tüm hayranlarına sevgi ve selamlarını iletti.

Kobe Bryant'ın rekorları

5 şampiyonluk (Lakers)
17 kez All-Star seçildi
2 Olimpiyat altın madalyası
NBA tarihinin bir maçta en çok sayı atan 2. oyuncusu: 81
NBA tarihinin en çok sayı atan 3. oyuncusu: 30.643
NBA sayı kralı: 2006 (35,4) ve 2007 (31,6)
NBA All-Star maçı MVP’si: 2002, 2007, 2009 ve 2011
Bir maçta en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu: 12
NBA All-Star maçlarında en fazla skor üreten oyuncu: 280 sayı
NBA maçına ilk 5’te başlayan en genç oyuncu: 18 yaş, 158 gün

Barbaros Tapan

Haberin Devamı
YORUM YAZ