MENÜ

Anadolu Efes'ten süper başlangıç: 82-76

Anadolu Efes, coach Dusan Ivkovic'le THY Avrupa Ligi'nde çıktığı ilk maçını kazandı. Karşılaşma boyunca oyunun kontrolünü elinde bulunduran Lacivert-Beyazlılar, Rus rakibi Unics Kazan'ı 82-76 yendi, ortaya koyduğu basketbolla da takdir topladı.

Anadolu Efes'ten süper başlangıç: 82-76

Basketbolda sezonu ligdeki Royal Halı Gaziantep yenilgisiyle açan Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’nde ise gözdoldurdu. Efsane coach Dusan Ivkovic’i takımın başına getiren, kadrosunu yenileyen Lacivert- Beyazlılar, Euroleague’deki ilk maçında Unics Kazan’ı 82-76 yendi. Galibiyetle iyi bir başlangıç yapan Lacivert-Beyazlılar için daha da önemlisi hem savunma hem de hücumda ortaya koydukları oyun, zamanla daha da iyi olacaklarının sinyalini verdi. Kazan önünde inişçıkışlar olsa da maçın genelinde oyunun kontrolü tamamen Anadolu Efes’in elindeydi.

Kazan’a izin vermedik

Dirençli, istedikleri zaman da sert savunmasıyla rakibine top kaybı (14) yaptıran Efes hücumda iyi top çevirdi, boştaki adamı buldu. Tek sıkıntı ise, doğru hücumda isabet bulamamaktı. Bu da Kazan’ın skor farkını eritmesine neden oldu. İlk çeyreği 20-19 önde geçen Efes’te Draper ile Jannings’in skorer oyunu devrenin de 45-34 lehimize bitmesini sağladı. İkinci yarıda pota altını iyi kullanan Lacivert- Beyazlılar, Cedi’nin de üçlükleriyle skoru 54-36’ya getirdi. Efes temposunu kaybettiği bölümlerde Unics Jerrells ve Langford’la farkı 10’a çekti: 56-46. Yine de temsilcimiz son bölüme 64-52 üstün girdi. Son bölümde Efes hücumdan da boş dönüp, kısa süreli de olsa savunma direncini düşürse de oyunun dizgilerini elinde tuttu. Unics Kazan bitimine 2 dakika kala, farkı 5 sayıya kadar indirdi ama Efes galibiyeti bırakmadı. Bu sonuçla temsilcimiz Euroleague’deki 9 maçlık yenilgi serisine de son verdi.

Hatice Yücel

DOĞUŞ BALBAY’A ÇELME!


THY Avrupa Ligi’nde Unics Kazan galibiyeti ile başlayan Anadolu Efes’te coach Dusan Ivkovic, bir pozisyonda oyuncusuna çok sinirlendi. İlk çeyrekte Doğuş Balbay’ın savunmasına öfkelenen Sırp çalıştırıcı, oyuncusu kenara geldiği sırada, çelme attı. Bu hareket sosyal medyada tartışma yarattı.

BEREN’DEN PEMBE ATIŞ!

Maçın hava atışı, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda, meme kanserine dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak için sembolik olarak pembe top ile yapıldı. Anadolu Sağlık Merkezi ile Anadolu Efes işbirliğinde hayata geçirilen ‘Pembe top sahada’ isimli proje kapsamında sembolik hava atışını oyuncu Beren Saat yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ