MENÜ

Anadolu Efes'te Erten Gazi'den taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'un başına geçmesinin ardından Erdem Can ile yoluna devam edecek olan Anadolu Efes'te yeni sezon öncesi yıldız isimler Fanatik'e oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Takımın tecrübeli isimlerinden olan Erten Gazi ve Ante Zizic'in sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Anadolu Efes'te Erten Gazi'den taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

Turkish Airlines EuroLeague'de yeniden zirve mücadelesi vermeyi hedefleyen ve başantrenör olarak Erdem Can ile yoluna devam etme kararı alan Anadolu Efes'in yıldız isimleri Erten Gazi ve Ante Zizic Fanatik'e çok özel açıklamalarda bulundular. Özellikle Efes altyapısında yetişen ve formasını da terletmeye devam eden 26 yaşındaki Erten Gazi'nin sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

İşte Erten Gazi'nin açıklamaları şu şekilde;

İlk olarak sistem değişikliğini yorumlayan tecrübeli guard, "Oyun sistemimiz tamamen değişti. Ergin Ataman döneminde daha sete dayalı bir sistemimiz vardı. Yeni oyun planımızda ise hızın ön planda olacağını düşünüyorum. Bu durum kişisel olarak baktığımda benim için artı olacak. Toplu ve topsuz oyunda hızlı olduğumu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

'ÖZGÜR OYUN AMA KISITLAMALARI DA VAR'

Ergin Ataman ile Erdem Can arasındaki farkı da değerlendiren Erten Gazi, "Sonuçta her ne kadar Erdem hocamızın da özgürlüğe dayalı bir oyun planı olsa da içinde bazı kısıtlamaları elbette var. Geçmişte ve şimdi de iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğumuz için bunun üstesinden geliyoruz." sözleriyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

'TÜRK OYUNCULAR SÜRELERİ İYİ KULLANMAK ZORUNDA'

EuroLeague arenasında Türk oyuncuların aldığı sürelerin tartışılması üzerine sorduğumuz soruya, Erten Gazi'nin yanıtı şu şekilde oldu;

Türk oyuncular istedikleri zaman her şeyi başarabilecek kapasitedeler. Açıkçası diğer ülkelerin oyuncularından farkımız yok. Tabi EuroLeague'de Türk oyunculara düşen görevlerden biri de verilen görev ve süreleri iyi kullanıp diğer ülke oyuncularından bir farkımız olmadığını ispatlamamız gerekiyor. Bu durum sadece kulüpler bazında değil, milli takıma da yansıyacaktır diye düşünüyorum.

SAVUNMA MI HÜCUM MU?

Daha çok savunma yönüyle görmeye alıştığımız 26 yaşındaki basketbolcunun tercihini sorduğumuzda aldığımız yanıt ise, "Geçtiğimiz yıllarda oyuna atletik özelliklerimden dolayı işin savunma kısmında oyuna giriyordum. Bu seviyedeki her oyuncunun da skor atma özelliği vardır sonuçta her ne kadar savunmacı da olsa. Bu yüzden ben kendim için yüzde 50 savunma yüzde 50 hücum diyebilirim. Sonuçta takım oyununda ikisini de yapman gerekiyor." oldu.

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

TECRÜBELİ KOÇ HIRS KÜPÜ

'SALLANTILI BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR, ÜMİDİNİZİ KESMEYİN'

Son olarak taraftara da mesaj gönderen Erten Gazi, "Yeni sezon için kesinlikle bizden ümidinizi kesmeyin. Yeni bir sistem ve koçumuz var. Sallantılı ve uzun bir sezon bizi bekliyor. Biz hem takım hem de taraftarımızla birlikte olduğumuzda neleri başarabildiğimizi gördük. Bu sezon da başarılara imza atacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

ZIZIC: YENİ SEZON İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Erten Gazi'nin ardından Anadolu Efes'in tecrübeli uzunlarından Ante Zizic de Fanatik'e yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu ve yeni sezon için oldukça heyecanlı olduğunun altınız çizdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon yaşanılan zorluklara değinen 26 yaşındaki Hırvat pivot, "Geçen sezon oldukça uzundu ve sezonun büyük bölümünde zorluklarla mücadele ettik. Takımda oyuncular çok fazla sakatlıklar yaşadı. İnişler ve çıkışların çok olduğu bir sezon, daha uzun ve zor geliyor. Ama biliyorsunuz önemli olan kazanmaktı ve kazanınca her şey iyidir. Ama maalesef biz oldukça ufak farklarla maçlar kaybettik. Bazı maçları 4. çeyrekte kaybettik, kazanmak üzereydik ancak son 3-4 dakikada maçları verdik." dedi.

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

Yeni sezon için ise Zizic, "Bu sezon ise yeni bir teknik ekibimiz ve yeni oyuncularımız var. Beklentiler hala aynı. Sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

'AVRUPA BASKETBOLU HER YIL DAHA İYİYE GİDİYOR'

NBA'de bir dönem oynayan tecrübeli uzuna Avrupa basketbolu arasındaki farkları sorduğumuzda, "NBA ve EuroLeague aslında oldukça farklılar. 3 sezon NBA'deydim ve her yıl birbirinden farklıydı. İlk sezonumda bir veteran takımdaydım ve şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Çok fazla maç vardı ve bu maçların hepsi önemli değildi. Bu açıdan mental olarak oldukça farklı bir odaklanma gerektiriyor. Genel olarak sahadaki oyun defanstan çok hücuma yönelik. Avrupa basketboluyla karşılaştırdığımızda daha az maç ve otomatikmen her maçın önemi artıyor. Avrupa'da birçok takımın taraftarları var ve dolu tribünlere oynuyorsunuz. Avrupa şu anda NBA ile aynı seviyede değil ama her yılı daha iyiye gidiyor." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

'TAVARES AVRUPA'NIN EN İYİ SAVUNMACISI'

EuroLeague'de en zorlandığı savunmacı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

En zorlandığım savunmacı tabii ki Tavares. Son birkaç yıldır oldukça iyi bir savunmacı ve onun Avrupa'nın en iyi savunmacısı olduğunu söyleyebilirim.

Anadolu Efeste Erten Gaziden taraftara mesaj: Bizden ümidinizi kesmeyin

YORUM YAZ