MENÜ

Adı Anadolu Efes ile anılan Ioannis Sfairopoulos, İstanbul'da

Anadolu Efes'in önümüzdeki sezon Ergin Ataman'dan boşalacak koçluk pozisyonu için listesindeki isimlerden olan Ioannis Sfairopoulos, İstanbul'a geldi.

Adı Anadolu Efes ile anılan Ioannis Sfairopoulos, İstanbul'da

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'te baş antrenör Ergin Ataman'ın sezon sonunda takımdan ayrılması kesinleşmişti. Koçluk pozisyonu için Efes'in listesinde bulunan isimlerden biri İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Ioannis Sfairopoulos şehre ayak bastı

Geçtiğimiz günlerde adı Anadolu Efes iddialarına karışan koç Ioannis Sfairopoulos, İstanbul'a geldi. EuroLeague'de daha önce Olympiakos BC ve Maccabi Tel Aviv'i çalıştıran 56 yaşındaki koçun temsilcimiz ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta gündeme geldi

Geçtiğimiz hafta Çağlar Torun, Anadolu Efes'in Pablo Laso ve Xavi Pasqual'den gelen olumsuz yanıtların ardından Yunan koç Ioannis Sfairopoulos'u gündeme aldığını duyurmuştu.

İki kez finalde yıkıldı

Başarılı koç daha önce Olympiakos BC'yı çalıştırdığı dönemde iki defa EuroLeague finaline çıktı. 2015'te final maçında Real Madrid'e 78-59 mağlup olan Ioannis Sfairopoulos'un öğrencileri, 2017'de ise temsilcimiz Fenerbahçe'ye 80-64 mağlup olarak kupaya uzanamadı.

Haberin Devamı

Maccabi Tel Aviv'de aradığını bulamadı

2017-2018 sezonunun sonunda 4 sezonluk Olympiakos BC macerasını noktalayan Ioannis Sfairopoulos, Maccabi Tel Aviv ile anlaşma sağladı. Burada geçirdiği 3.5 sezonda lokal ligde 3 şampiyonluk yaşayan başarılı koç, İsrail ekibi ile EuroLeague'de vasatı aşmayı başaramadı. Bu periyotta Covid19 sebebiyle 1 sezon iptal edilirken Maccabi Tel Aviv kalan 2 sezonda da play-off yapmayı başaramadı.

Anadolu Efes'te liste daralıyor

Anadolu Efes'in baş antrenörlük pozisyonu için düşündüğü isimlerden Pablo Laso; Bayern Münih ile anlaşma sağlarken, Xavi Pasqual ise Barcelona'dan gelebilecek bir teklifi bekleme kararı aldı. Temsilcimiz ile adı anılan diğer koçlar ise Bayern Münih'ten ayrılacak İtalyan koç Andrea Trinchieri ve Ioannis Sfairopoulos olarak ön plana çıkıyor.

Ajansspor

Adı Anadolu Efes ile anılan Ioannis Sfairopoulos, İstanbulda

YORUM YAZ