MENÜ

A Milli Basketbol Takımı'nda yine aynı problem: Milliler firarda!

A Milli Basketbol Takımımız, Ağustos ayında Olimpiyat Elemeleri maçlarına çıkacak. Fakat bu maçlar öncesi daha önce yaşanan problem tekrar ortaya çıktı. NBA'de forma giyen ve devşirme olan basketbolcular yine Milli Takım'a gelmek istemiyor. A Milli Basketbol Takımı'ndaki büyük problemi FANATİK yazarı Gökhan German değerlendirdi.

A Milli Basketbol Takımı'nda yine aynı problem: Milliler firarda!

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 12-20 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda ter dökecek.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar için son derece kritik olan turnuvada A Milliler, 3 maça çıkacak. A Milli Basketbol Takımı'nın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndaki maç programı şu şekilde: 12 Ağustos Cumartesi: 20.00 Türkiye-İzlanda, 13 Ağustos Pazar: 20.45 Türkiye-Bulgaristan, 15 Ağustos Salı: 20.00 Türkiye-Ukrayna

A Milli Basketbol Takımında yine aynı problem: Milliler firarda

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Ay-Yıldızlılar, hazırlık kampı için dün İstanbul Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Bormio’ya hareket etti.

'MİLLİLER FİRARDA'

Fakat kafilede yine bazı NBA oyuncuları ve devşirme milli basketbolcular yer almadı. FANATİK yazarı Gökhan German da her sene tekrarlanan bu problemi köşe yazısında değerlendirdi. İşte German'ın 'Milliler firarda' başlıklı o yazısı;

Haberin Devamı

'Futbol ve voleybolda yaşanmayan sorunlar basketbolda her yıl tekrarlanıyor. Her yıl 1-2 oyuncumuz mazeret göstererek Milli Takım’dan aflarını istiyorlar. Ağustos ayında İstanbul’da Olimpiyat Elemeleri oynayacağız. Kağıt üzerinde çok güçlü bir kadromuz var. Ama bu parçaları bir türlü bir araya getiremiyoruz.

‘Sadece resmi maçlara geleyim’ talebi...

A Milli Takımımız dün Bormio kampı için İtalya’ya hareket etti. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Asbaşkan Ömer Onan ve coach Ergin Ataman’ın tüm çabalarına rağmen Cedi Osman ve Alperen Şengün kampa katılmadı. NBA oyuncuları mayıs ayından bu yana zaten tatil yapıyorlar. Ekim’e kadar da boşlar. Sadece 3 haftalarını Milli Takım’a ayırmaları isteniyor ve bunu da kabul etmiyorlar. Bu yıl takımı Play-Off bile oynamayan Alperen, ‘kampa ve hazırlık maçlarına gelmeyeyim, sadece resmi maçlara geleyim’ demiş. Tabii ki bu teklifi kabul görmedi ve kadroya alınmadı.

A Milli Basketbol Takımında yine aynı problem: Milliler firarda

Ömer Faruk ve Furkan kafilede

Sezon boyunca çok yorulan (!) Cedi Osman ise zaten bu yaz dinleneceğini ve gelmeyeceğini söylemişti. NBA oyuncularından geçen yıl Avrupa Şampiyonası’na katılmadığı için büyük tepki alan Ömer Faruk ve Furkan Korkmaz kafileye dahil oldular.

Devşirme oyucularda da sıkıntı var

Bir de devşirme sorunumuz var. Coach Ergin Ataman Wilbekın ve Larkin’i aday kadroya çağırmıştı. Wilbekın gelmeyeceğini belirtti. Larkin de gönülsüz de olsa İstanbul’a geldi ama dizinden sakat. Doktorlar, “2 hafta oynayamaz” raporu verdiler. Ağustos’ta başlayacak Eleme Grubu maçlarına yetişmesi imkansız. Diğer devşirmemiz Wilbekın ise ortalarda yok.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımında yine aynı problem: Milliler firarda

Türk statüsünden bile çıkarılabilirler

Bu oyuncular vatandaş oldukları ve ligde yerli statüsünde oynayabildikleri için kontratlarına en az birer milyon dolar ekleme yapıldı. Bu kadar büyük para kazanmaları karşısında çağrıldıkları zaman Milli Takım’da oynamaları gerekiyor. Oynamazlarsa Türk vatandaşı olmalarının bir anlamı yok. Yönetmelik gereği ceza alıp Türk statüsünden bile çıkarılabilirler. Bekleyip göreceğiz. Türk basketbolu için hayati bir turnuvaya tam kadro olarak katılamamak büyük kayıp. Ama maalesef milli formanın önemini sadece bu yıl gelmeyenlere değil, yakın geçmişte de teklifleri çağrılara cevap vermeyen oyunculara da anlatamamışız...

Elemelerdeki rakiplerde durum tam tersi!

Haberin Devamı

Bu arada elemelerdeki en büyük rakibimiz Hırvatistan’da NBA oyuncusu Dario Sariç, Mario Hezonja gibi isimlerin yanı sıra Hırvatistan’da bile oynamayan geçen yılı Alba Berlin’de geçiren Amerikalı devşirme Jalen Adams bile kamp kadrosuna katıldı ve şu takımla beraber antrenman yapıyorlar...'

A Milli Basketbol Takımında yine aynı problem: Milliler firarda

 

YORUM YAZ